Реклама

🙃 Сема Альтмана вчора звільнили з поста CEO OpenAI, а тепер хочуть повернути

Čytaty latynkoju
🙃 Сема Альтмана вчора звільнили з поста CEO OpenAI, а тепер хочуть повернути
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙃 Сема Альтмана вчора звільнили з поста CEO OpenAI, а тепер хочуть повернути
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Після того, як рада директорів OpenAI несподівано звільнила Сема Альтмана з посади генерального директора, через день вона вже веде переговори про його повернення.

Нагадаємо, що напередодні несподіванкою для багатьох стала новина про те, що співзасновника OpenAI, Сема Альтмана, було звільнено після засідання правління, яке відбулось у п’ятницю. Про це було повідомлено в офіційному блозі компанії

Тимчасово виконувати його обов’язки було призначено головну технічну директорку Міру Мураті.

Згодом сам Альтман підтвердив цю інформацію у своєму дописі в Twitter (X).

Після цього про свій відхід з компанії повідомив також один зі співзасновників та її президент Грег Брокман.

Тоді з приводу свого рішення рада директорів відзначила:

Відставка пана Альтмана відбулася після обдуманого процесу розгляду правлінням, яке дійшло висновку, що він не був послідовно відвертим у спілкуванні з правлінням, що перешкоджало виконанню ним своїх обов'язків. Правління більше не впевнене в його здатності продовжувати керувати OpenAI.

Відзначимо, що до ради директорів OpenAI, яка власне й прийняла рішення про відставку Альтмана, входять головний науковий співробітник OpenAI Ілля Суцкевер, CEO Quora Адам Д’Анджело, технологічний підприємець Таша МакКоулі та Гелен Тонер з Джорджтаунського центру безпеки та нових технологій.

Звісно, що у цьому списку вас може зацікавити одне ім’я. Ілля Суцкевер — це ізраїльсько-канадійський науковець родом з Нижнього Новгорода у РФ. Відзначимо, що народився він у 1986 році та у віці п’яти років разом з батьками переїхав до Ізраїлю, де власне згодом почав отримувати свою освіту у Відкритому університеті Ізраїлю, а після у Торонтському університеті. Він також є одним із співзасновників OpenAI та її Головним науковим співробітником.

Відзначимо, що саме він повідомив Альтману, а також Грегу Брокману про їхнє виключення з ради директорів. За повідомленнями різних видань Суцкевер був головним ініціатором засідання ради директорів, яке призвело до звільнення Альтмана і відставки Брокмана і його роль у цьому може свідчити про боротьбу за владу між дослідницькою та продуктовою частинами компанії.

Звісно таке рішення не могло залишитись без уваги інвесторів та великих партнерів. Як повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела Microsoft та інші інвестори закликали раду директорів повернути Сема Альтмана на свою посаду до OpenAI. Хоча офіційно Microsoft повідомила, що продовжить своє партнерство з компанією у яку вона уже вклала величезні кошти.

Також у The Verge відзначають, що рада директорів OpenAI уже веде переговори з Семом Альтманом про повернення. Однак джерела видання звертають увагу на те, що сам екс-CEO поки, що «неоднозначно» ставиться до повернення та спершу хотів би значних змін в управлінні.

The Verge також зауважує, що факт перемовин на наступний день після звільнення Альтмана, говорить про те, що компанія перебуває в «стані вільного падіння». Адже через кілька годин після його звільнення подав у відставку також Грег Брокман, президент OpenAI і колишній голова ради директорів, і вони вдвох уже обговорювали можливість заснування іншої компанії.

До того ж окрім них також ряд провідних дослідників OpenAi подали у відставку. Видання відзначає, що якщо Альтман все ж не повернеться, то очікується ще більше звільнень.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...