Реклама

🚀 SpaceX провела нові випробування Starship

Čytaty latynkoju
🚀 SpaceX провела нові випробування Starship
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 SpaceX провела нові випробування Starship
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ввечері 6 серпня SpaceX провела вогневі випробування першого ступеня Starship (з системою Booster 9) разом з 33 двигунами Raptor 2.

Крім того, компанія протестувала нову систему відсіку полум’я для захисту стартового майданчика від руйнування. Раніше, під час випробувального орбітального польоту, May Starship знищив стартовий майданчик.

Загалом, випробування довели, що SpaceX все ще має деякі труднощі: чотири з 33 основних двигунів ракети Raptor передчасно вимкнулися. Проте є й деякі успіхи — прототип залишився у повному порядку. Не постраждав й стартовий майданчик: система пожежогасіння також спрацювала чудово.

Такими тестами SpaceX готується до ще одного льотного випробування Starship (попереднє відбулося 20 квітня). Засновник компанії Ілон Маск вважає, що «SpaceX має ~50% ймовірності досягти своїм кораблем орбітальної швидкості, однак навіть дістатися до розділення ступенів буде перемогою».

Коли саме плануються наступні випробування — наразі невідомо.

Нагадаємо, ракету Starship та корабель Super Heavy компанія розробляє з 2016 року. Starship — один з найважливіших проєктів для SpaceX. Ракета буде багаторазовою та використовуватиметься для міжпланетних перельотів. Саме на ній Маск планує доставляти людей на Місяць і Марс.

Раніше ми розповідали про перший запуск ракети Starship.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...