Реклама

🚀 SpaceX успішно запустила прототип Starship — у майбутньому він полетить до Місяця та Марсу

4 серпня компанія SpaceX вперше підняла прототип ракети Starship у повітря на висоту 150 метрів.
Čytaty latynkoju
🚀 SpaceX успішно запустила прототип Starship — у майбутньому він полетить до Місяця та Марсу
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 SpaceX успішно запустила прототип Starship — у майбутньому він полетить до Місяця та Марсу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
4 серпня компанія SpaceX вперше підняла прототип ракети Starship у повітря на висоту 150 метрів.

Запуск проводився на космодромі SpaceX біля Бока-Чіка, штат Техас. Там раніше був встановлений спрощений стартовий комплекс. Прототип SN5 провів у повітрі близько 40 секунд. Про це повідомляє Engadget.

На відео можна помітити, що прототип злетів з нахилом на одну зі сторін. Конструкція корабля передбачає наявність шести двигунів Raptor (три маршових і три рульових), які розташовуватимуться навколо центральної частини. На тестовому прототипі встановили тільки один двигун, тому нахил під час старту був передбачений.

? Про корабель

Starship — один з найважливіших проєктів для компанії SpaceX. Ракета буде багаторазовою та використовуватиметься для міжпланетних перельотів. Саме на ній Маск планує доставляти людей на Місяць і Марс.

28 серпня 2019 року SpaceX вже вдалося підняти прототип ракети Starship. До цього попередні прототипи корабля Starship так і не дійшли до стадії пусків, бо були зруйновані під час випробувань.

❓ Яким буде фінальний прототип Starship

Характеристики можуть змінюватися у результаті проведених тестів. Попередньо висота корабля складе близько 50 м, діаметр — 9 м. Його планують запускати на першому ступені Super Heavy, який буде оснащений 31 двигуном Raptor, а його висота складе близько 70 м.

SpaceX starship

Надалі SpaceX зробить ще кілька схожих запусків для «шліфування» процесу. Про це у Twitter повідомив засновник компанії Ілон Маск. Також на запитання одного з користувачів Маск відповів, що незабаром можна буде побачити пуск, посадку і повторний пуск прототипу.

Читайте також про те, що Ілон Маск оголосив? Стати частиною SpaceX: Ілон Маск оголосив про набір інженерів для Starship про набір інженерів для Starship.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...