Реклама

😐 Європарламент прийняв проєкт Закону про штучний інтелект

Čytaty latynkoju
Unsplash
😐 Європарламент прийняв проєкт Закону про штучний інтелект
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😐 Європарламент прийняв проєкт Закону про штучний інтелект
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Європейський Союз прийняв проєкт так званого AI Act (Закону про штучний інтелект), який посилить обмеження на використання ШІ-технології.

Як зазначає The Verge, це важливий крок до регуляції розробників штучного інтелекту. Очікується, що остаточну версію закону приймуть до кінця цього року.

Якщо закон приймуть, буде заборонено використовувати ШІ-інструменти або системи соціальної оцінки, подібні до тих, що використовуються в Китаї.

Також обмежать використання «ШІ високого ризику», як-от системи, що можуть впливати на виборців або завдавати шкоди здоров’ю людей. Наприклад, ми раніше розповідали, що штучний інтелект навчили визначати політичні вподобання людини за фотографією.

Також розробникам необхідно буде маркувати контент, створений генеративним ШІ, як-от ChatGPT. Розробники будуть повинні демонструвати, на чому саме навчається штучний інтелект та те, що він не порушує авторських прав. Google, наприклад, вже працює над схожим рішенням — пошуковик позначатиме зображення, що створив штучний інтелект.

Раніше розробник ChatGPT OpenAI заявив, що такі обмеження ставлять під загрозу розвиток ШІ. Компанія вийде з рику ЄС, якщо такі обмеження включать в остаточний текст.

Раніше ми розповідали, що Apple забороняє працівникам використовувати ChatGPT для роботи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...