Реклама

🔍 Google позначатиме зображення, що створив штучний інтелект

Čytaty latynkoju
Unsplash
🔍 Google позначатиме зображення, що створив штучний інтелект
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔍 Google позначатиме зображення, що створив штучний інтелект
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Пошук Google отримає дві нові функції для зменшення дезінформації в інтернеті. Зокрема, відтепер буде маркувати зображення, створені ШІ.

Перша нова функція отримала назву «Про це зображення», зазначає Bloomberg. Функція надасть користувачам додатковий контекст про дату створення зображення та коли воно вперше проіндексувалось. Таким чином Google спрощує пошук першоджерела.

Крім того, пошуковик тепер позначатиме кожне зображення, створене штучним інтелектом або за допомогою його інструментів. У цьому Google допоможуть Midjourney та Shutterstock.

Обидві функції Google планує впровадити протягом цього року.

Походження зображень в Інтернеті стає все більш актуальною проблемою в епоху штучного інтелекту. Вже є кілька стартапів, які працюють над створенням інструментів перевірки та автентифікації. Наприклад, компанія Truepic Inc за підтримки Microsoft створює систему, що буде доводити відсутність маніпуляцій із зображенням.

Bloomberg

Раніше ми розповідали, що Google інтегрує чатбот Bard у свій пошуковик. Це не усі плани компанії на штучний інтелект — великий блок на Google I/O був присвячений саме AI-інструментам.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...