Реклама

🙅‍♂️ Apple забороняє працівникам використовувати ChatGPT для роботи

Čytaty latynkoju
🙅‍♂️ Apple забороняє працівникам використовувати ChatGPT для роботи
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙅‍♂️ Apple забороняє працівникам використовувати ChatGPT для роботи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Напередодні OpenAI випустила офіційний застосунок ChatGPT для iPhone, який доступний наразі лише в США. Інструмент став добре відомим завдяки тому, що за допомогою штучного інтелекту відповідає на запити користувачів від найпростіших до найскладніших питань.

Однак Apple не хоче, щоб її співробітники користувалися такими інструментами. У внутрішній записці компанія заявила, що генеративні ШІ не можна використовувати для роботи.

Співробітники Apple більше не можуть використовувати ChatGPT

Виданню The Wall Street Journal вдалося побачити цей документ, в якому компанія висловлює занепокоєння тим, що ці ШІ-платформи збирають конфіденційні дані співробітників. Окрім ChatGPT, Apple також заборонила своїм працівникам використовувати Copilot від GitHub, який належить Microsoft. За допомогою Copilot розробники можуть автоматизувати написання коду.

ChatGPT, який також підтримується Microsoft, надсилає дані розробникам, щоб вони могли продовжувати вдосконалювати моделі штучного інтелекту, які використовуються платформою. Як зазначає WSJ, баг у березні дозволив користувачам бачити історію чатів інших користувачів ChatGPT. Після цього інциденту OpenAI додав опцію, яка дозволяє користувачам вимкнути історію чату і не брати участь у навчанні моделі штучного інтелекту.

Роман Боренько, Inclusive IT: «Робота для людей з інвалідністю в ІТ — можлива»

Однак, звісно, якщо інженери Apple використовують ці платформи, неможливо гарантувати, що коди, які вони набирають, не потраплять до когось іншого, або навіть не будуть використані розробниками, які стоять за цими програмами. Те саме стосується й іншої конфіденційної інформації, оскільки працівники можуть використовувати ChatGPT, наприклад, для написання електронних листів.

Проте Apple не єдина компанія, яка заборонила використання ChatGPT та інших генеративних ШІ для своїх співробітників. JPMorgan Chase і Verizon також обмежили використання таких платформ. Amazon попросила своїх інженерів використовувати власний внутрішній інструмент штучного інтелекту, а не сторонні, повідомляють джерела WSJ. У звіті згадується, що Apple також працює над власною моделлю штучного інтелекту.

Siri може незабаром отримати функції на основі штучного інтелекту

Новий проєкт Apple зі створення штучного інтелекту очолює Джон Джаннандреа, який був найнятий з Google у 2018 році. У нещодавній розмові з інвесторами генеральний директор Apple Тім Кук високо оцінив потенціал генеративного ШІ. Однак Кук також сказав, що існують «проблеми, які необхідно вирішити» через те, як технологія працює зараз.

Також були повідомлення, що Apple таємно тестує нову технологію під кодовою назвою Bobcat, яка привносить «генеративну природну мову» в Siri. Однак поки що незрозуміло, коли компанія планує зробити її доступною для громадськості.

Наразі навіть працівники Apple скаржаться на те, що Siri погано працює через застарілу базу даних, засновану на старій технології.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...