Реклама

🍏 Apple WWDC 2023: компанія представила нові Mac

Čytaty latynkoju
🍏 Apple WWDC 2023: компанія представила нові Mac
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple WWDC 2023: компанія представила нові Mac
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На своїй цьогорічній презентації WWDC 2023 компанія Apple, як і очікувалося представила новий MacBook Air та оновлені версії Mac Studio та Mac Pro.

15-дюймовий MacBook Air

Apple представила новий 15-дюймовий MacBook Air на WWDC 2023. Товщина нової моделі становить 11,5 мм, що, за словами Apple, робить її найтоншим 15-дюймовим ноутбуком у світі, а важитиме він менш як 1 кг. Він має два порти USB-C Thunderbolt, роз’єм для зарядки MagSafe та роз’єм для навушників і буде доступний у кольорах Midnight (темний, імовірно) та Starlight (світлий).

Його 15,3-дюймовий екран має яскравість 500 ніт, вебкамеру з роздільною здатністю 1080p, шість динаміків з просторовим звуком і працюватиме 18 годин автономно. Базою лептопа стане процесор M2 від Apple.

Нова модель стартує з ціною у $1299 і з’явиться у продажу вже наступного тижня. Тим часом Apple оновлює ціну на свою меншу модель. 13-дюймовий MacBook Air з M2 тепер коштує $1099, а базова модель M1 Air — $999.

Apple стверджує, що новий Air буде в 12 разів швидшим за попередні моделі MacBook Air на Intel і працюватиме до 18 годин від батареї. Він забезпечує вдвічі більшу продуктивність, вдвічі більшу яскравість і на 50% більше часу автономної роботи, ніж конкурентні 15-дюймові ноутбуки з Windows (Apple не уточнила, про яку саме модель йдеться).

Новий ноутбук представляє середній ціновий сегмент для Apple, яка раніше мала досить великий ціновий розрив між 13-дюймовими MacBook та більшими моделями преміумкласу. 15-дюймовий Air, швидше за все, зацікавить аудиторію, яка хоче мати великий екран, але не потребує додаткової обчислювальної потужності (і вартості) 14-дюймових і 16-дюймових моделей Pro.

Mac Studio отримає M2 Ultra та M2 Max

Apple оновлює свою настільну систему Mac Studio чіпами M2 Max та M2 Ultra. Мініатюрний настільний комп’ютер Mac Studio має такий самий дизайн, як і торішній пристрій на базі M1, але набагато потужніші процесори всередині. Оновлений Mac Studio буде коштувати від $1999 і почне продаватися з 13 червня.

M2 Ultra — це головна новина, яку Apple описує як «монстр чип». По суті, це дві матриці M2 Max, з’єднані за спеціальною технологією Apple, з 24-ядерним процесором і 76-ядерним графічним процесором, що на 30% швидше, ніж M1 Ultra. Apple стверджує, що цей графічний процесор може впоратися з такими навантаженнями машинного навчання, з якими дискретні графічні процесори не здатні через брак пам’яті.

Це тому, що M2 Ultra підтримує до 192 ГБ об’єднаної пам’яті, що на 50% більше, ніж M1 Ultra. Загалом пропускна здатність пам’яті становить 800 ГБ/с, а також 32-ядерний нейронний рушій і 134 млрд транзисторів.

Що стосується M2 Max, то в цій конфігурації Mac Studio буде поставлятися з 12-ядерним процесором, 38-ядерним графічним процесором і до 96 ГБ об’єднаної пам’яті з пропускною здатністю 400 ГБ/с.

Рендеринг Octane 3D буде виконуватися в 3 рази швидше на M2 Ultra в порівнянні з M1 Ultra. У DaVinci Resolve швидкість обробки відео для колористів має зрости на 50 відсотків.

Версія M2 Ultra Mac Studio також підтримує до шести дисплеїв Pro Display XDR і тепер містить підтримку Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. На задній панелі розташовані чотири порти Thunderbolt 4, порт Ethernet 10 Гбіт/с, порт HDMI й два порти USB-A. Спереду також є два порти USB-C і слот для карт пам’яті SD.

M2 Ultra прийшов на зміну M1 Ultra, який підтримував до 128 ГБ пам’яті. Він має 20-ядерний графічний процесор з 16 високопродуктивними ядрами і чотирма ефективними, що є великим стрибком у порівнянні з оригінальним M1.

Mac Studio вже давно заповнив прогалину в лінійці Apple для творчих професіоналів, які зазвичай обирають потужні комп’ютери Mac Pro. Apple оновила Mac Pro у 2019 році, і тепер компанія нарешті представила новий Mac Pro, оснащений власним кремнієвим процесором Apple Silicon.

Оновлений Mac Pro

Нарешті це сталося. Apple повертає Mac Pro з новими чіпами, розробленими для 2023 року. Це перше велике оновлення Mac Pro за останні чотири роки, і воно завершує перехід Apple на власний кремній на базі Arm-powered Silicon. Нова модель Mac Pro буде доступна з 13 червня за ціною $6 999.

Новий Mac Pro виглядає так само як і стара версія на базі Intel з металевим корпусом, але всередині він зазнав значних змін. Mac Pro буде оснащений чіпом Apple M2 Ultra, а також шістьма відкритими слотами PCIe Gen 4 для розширення, і матиме вісім вбудованих портів Thunderbolt. Apple заявляє, що модель з повною специфікацією може бути в 3 рази швидшою за версію з Intel.

Шість з восьми портів Thunderbolt розташовані ззаду і два зверху, що вдвічі більше, ніж раніше. Як і Mac Studio, новий Mac Pro підтримує до шести дисплеїв Pro Display XDR, а також оснащений інтерфейсом Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.3 для підключення новітніх аксесуарів. Mac Pro також має три порти USB-A, два «високошвидкісних» порти HDMI (які підтримують роздільну здатність до 8K і частоту кадрів до 240 Гц) і два порти Ethernet 10 Гбіт/с. На щастя, Apple також зберегла роз’єм для навушників.

Apple вперше почала переходити на власну серію чіпів M у листопаді 2020 року. Початковий чіп M1 постачався в MacBook Air, Mac Mini та MacBook Pro до того, як минулого року з’явився M2, який спочатку постачався в MacBook Air.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...