Реклама

🔥 WWDC 2022: процесор M2, iOS 16, macOS 13 та інші новинки від Apple

Čytaty latynkoju
🔥 WWDC 2022: процесор M2, iOS 16, macOS 13 та інші новинки від Apple
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔥 WWDC 2022: процесор M2, iOS 16, macOS 13 та інші новинки від Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З 6 по 10 червня Apple проводить традиційну літню конференцію для розробників — Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), де представляє оновлення операційних систем, а також розкриває деякі подробиці майбутніх гаджетів, які вийдуть восени.

6 червня нам представили найцікавіші новинки, а саме: новий процесор M2 та MacBook Air M2, iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9, оновлений Apple Home та Apple Maps.

Ми підготували для вас огляд продуктових новинок та детально розказали про зміни, які очікують нас в операційних системах.

Також рекомендуємо почитати наш пост, де ми розібралися в питанні, чи справді Apple більше не випускає цікавих продуктів, що змінюють ринок, і довели, що це зовсім не так.

iOS 16

Нова операційна система для смартфонів від Apple завжди була однією з найочікуваніших новинок конференції. Цього року компанія презентувала оновлену версію з такими змінами для користувачів iPhone.

Екран розблокування

В iOS 16 буде новий екран розблокування, який можна персоналізувати. Доступна кастомізація всього – шрифти, анімації, модулі, стилі та навіть фільтри. Можна вибрати встановлені стилі або вибрати все вручну.

Екран блокування відтепер підтримує додавання віджетів, а сповіщення вистрибують знизу та не займають весь екран. До того ж доступні живі сповіщення, які оновлюються в реальному часі.

Оновлення iMessage

В iMessage додали редагування повідомлень, скасування вже надісланого повідомлення та можливість помітити листування непрочитаним.

Ще з’явилася функція розпізнавання об’єктів на фото, можливість копіювати ці об’єкти та надсилати їх в iMessage. Наприклад, таким чином можна зробити з фото стікер з собакою.

SharePlay (спільний перегляд відео) інтегрували у функціональність кнопки «Поділитися». Та зробили нову система диктування — можна в будь-який момент перейти на текстове введення або, навпаки, перевести текст у голос після запису. Оновлення також дозволяє розпізнавати текст у відеороликах.

Apple Pay та Apple Maps

Нова можливість ділитися електронними ключами від розумних замків через iMessage. І також запустили в США Apple Pay Later — оплату частинками через Apple Pay. Така сама, яка доступна в «Приватбанку» чи monobank.

Apple Maps тепер можуть додавати декілька точок для навігації, громадський транспорт та фотографії для бізнес-сторінок.

iCloud Shared Photo Library

Тепер можна ділитися всіма фото у сімейному доступі автоматично, окремими людьми (розпізнаними на фото нейронною системою iOS) або певними альбомами чи фото.

Якщо ви робите спільне фото з членами сім’ї, воно автоматично стає частиною загальносімейної бібліотеки.

Приватність

Відтепер можна швидко і зручно обмежити доступ сім’ї до вашого смартфона: до геолокації, повідомлень та інших особистих даних. Також можна поділитися з правоохоронцями інформацією про те, хто має доступ до геолокації та даних вашого смартфону.

Apple Home та Apple CarPlay

Apple повністю переробила застосунок для розумного дому, щоб було зручніше бачити дані з датчиків та керувати функціями. Наприклад, додали мультикамерний вигляд.

Велике оновлення чекає Apple CarPlay, де повністю змінили інтерфейс — додали віджети та підтримку екранів нестандартних розмірів.

watchOS

Для годинників змін набагато менше — чотири нових циферблати та оновлення «Подкастів».

Трохи більше сюрпризів чекає для тих, хто займається спортом, бо з’явилися три нові метрики для бігу: рух торсу, довжина кроку і час контакту з землею. А ще тепер є сповіщення про різноманітні метрики під час тренувань, кастомізація тренувань та режим челенджів — забіги на час та результат по маршрутам, які ви найчастіше використовуєте.

Застосунок «Фітнес» тепер буде доступний для користувачів iPhone навіть, якщо у них нема Apple Watch. А застосунок відслідковування сну зможе визначати фази сну.

Новий застосунок «Медикаменти», де можна додавати розклади для різних пігулок, які ви приймаєте, і годинник вам буде нагадувати, коли час вживати. Також компанія попереджатиме, якщо ваші пігулки конфліктують між собою або якимись продуктами.

Процесор M2 та новий Macbook Air

Apple таки оголосила новий процесор M2, потужність якого підвищилася приблизно на 23% у порівнянні з M1. Процесор має п’ятинанометровий техпроцес, до 24 Гб об’єднаної пам’яті та 10 відеоядер (на 2 відеоядра більше, ніж у M1). А ще M2 має майже наполовину більше нейропроцесорів.

Першим новий чип отримає Macbook Air у новому дизайні, який матиме чотири кольори, MagSafe та оновлену веб-камеру.

Ноутбук зможе працювати до 18 годин на одному пристрої та матиме підтримку швидкої зарядки — до 50% за 30 хвилин. У комплекті йде адаптер з двома портами USB-C — можна заряджати кілька пристроїв.

Air на M2 коштуватиме $1199, це дорожче на $200 за попередній, але модель на М1 залишається у продажу.

Також анонсували 13-дюймовий MacBook Pro з процесором M2, він працюватиме до 20 годин та матиме на 30% більшу потужність за старий, але дизайн не змінився.

macOS 13 Ventura

Новий менеджер вікон допоможе розібратися з купою відкритих застосунків — тепер доступний режим фокусування на одній програмі, а інші групуватимуться збоку.

Ще нас чекає велике оновлення для пошуку Spotlight. Нейромережа тепер може шукати фото за текстовим запитом — у вашій галереї чи онлайн. Оновили стандартну пошту — скасування відправки, відправка за розкладом, просунутий пошук за поштою. Це все працюватиме і в iOS.

Щодо Safari, то браузер прискорили, а енергоспоживання зменшили. Ще з’явиться можливість ділитися своїми вкладками з друзями та запаролити деякі сайти на всіх девайсах.

У FaceTime можна буде перемикатися між девайсами прямо під час дзвінку. Пропонують також використовувати для дзвінків камеру iPhone, навіть якщо ви телефонуєте з Mac.

Приємні новини для геймерів

Нові технології в macOS 13 прискорюють ігрову продуктивність, а компанія анонсувала вихід ігор Resident Evil Village та No Man’s Sky цього року.

iPadOS

Нарешті можна буде переглядати погоду в iPad у застосунку «Погода», але рахувати все ще доведеться у сторонніх застосунках. На iPad OS також з’явиться новий менеджер вікон, як і на macOS.

В оновлення додали спільну роботу зі вкладками у FaceTime та Safari на різних девайсах. Для зручності зробили новий застосунок — FreeForm. Фактично це спільна дошка з маркерами для кількох користувачів у дзвінку FaceTime. Застосунок вийде до кінця року на всіх пристроях.

В iOS 16 та iPadOS 16 покращили ігрову продуктивність. Тепер мобільні ігри зможуть завантажувати контент у фоновому режимі.

Загалом, за функціональністю систему наблизили до macOS. Наприклад, додали функцію, що налаштовує дисплей так, щоб зображення на iPad Pro виглядало так само, як на MacBook Pro.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...