Реклама

🍏 Apple презентувала Vision Pro — свою гарнітуру змішаної реальності

Čytaty latynkoju
🍏 Apple презентувала Vision Pro — свою гарнітуру змішаної реальності
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple презентувала Vision Pro — свою гарнітуру змішаної реальності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Всесвітня конференція розробників (WWDC) Apple регулярно задає тон майбутньому компанії, і цього року вона не стала виключенням. Компанія сьогодні презентувала свою гарнітуру змішаної реальності під назвою Apple Vision Pro про яку уже досить довго ходили чутки.

Перший набіг Apple на апаратне забезпечення змішаної реальності (тобто поєднання реального та віртуального світів) став одним з найгірше збережених секретів компанії. Технологічний гігант роками купував стартапи, що займаються розробкою гарнітур, а Тім Кук не соромився своїх інтересів у сфері доповненої та віртуальної реальності. Тепер же, гарнітура нарешті дебютувала на WWDC 2023.

Як сказав Тім Кук презентуючи девайс:

Це перший продукт Apple, через який ви дивитеся, а не на який дивитеся

Vision Pro

Новий пристрій виглядає як пара гірськолижних окулярів. Як і повідомлялося, він має окремий акумулятор, свою visionOS і керується за допомогою очей, рук і голосу. Він буде коштувати від $3 499 і з’явиться на ринку США на початку наступного року, а в інших країнах буде пізніше того ж року.

Vision Pro позиціюється як пристрій доповненої реальності, але він може перемикатися між доповненою і повною віртуальною реальністю. Пристрій не має контролера, і ви переглядаєте ряди іконок застосунків, дивлячись на них. Ви можете натискати, гортати, прокручувати, потрібні вам речі жестами рук, а також давати голосові команди.

Крім того, гарнітура підтримує Bluetooth-аксесуари, включаючи Magic Keyboard і Magic Trackpad, і дозволяє підключати Mac для використання з гарнітурою. Камери, спрямовані вниз, тому можуть знімати ваші руки, навіть якщо вони лежать низько на тілі.

Гарнітура має скляну передню частину й алюмінієву раму, що містить п’ять датчиків, 12 камер, дисплеї для кожного ока з 23 мільйонами пікселів та систему з двох чипів, яка охолоджується за допомогою безшумної системи невідомої конструкції.

Маска гарнітури (яку Apple називає Light Seal) і ремінець (який Apple називає Head Band) мають тканинну підкладку і модульну конструкцію, і Apple заявляє, що вони можуть гнучко пристосовуватися до різних форм обличчя і розмірів голови. Також їх можна замінювати.

Ремінець Head Band має ребристу поверхню і прилягає до потилиці, і ви можете міняти його місцями, використовуючи різні розміри та стилі.

Для людей, які носять окуляри, компанія Zeiss створила спеціальні оптичні вставки, які прикріплюються до лінз за допомогою магнітів.

Девайс має зовнішню батарею, яка поміщається в кишеню, працює до двох годин, і може підключатися за допомогою «гнучкого тканого кабелю».

Apple обіцяє, що дисплей буде безпрецедентно чітким і зможе відтворювати відео у форматі 4K.

Система використовує чіп M2, але також включає новий під назвою R1.

Apple також обіцяє, що ви не будете ізольовані від людей, які вас оточують. Гарнітура відображатиме ваші очі за допомогою системи EyeSight, і якщо ви перебуваєте у повній віртуальній реальності, екран, що світиться, затулятиме їх, щоб показати, що ви недоступні. Вона також створює цифрову «персону» — по суті, гіперреалістичний аватар — шляхом сканування вашого обличчя.

Пристрій використовує наскрізне відео, яке дозволяє бачити реальний світ у повному кольорі, але ви можете проєктувати 3D-об’єкти в робочий простір, в тому числі витягувати об’єкти з потоку повідомлень у реальний світ.

Коли ви розмовляєте з людьми віддалено, ви можете використовувати просторовий звук для таких речей, як розташування учасників FaceTime у вигляді «відеоплиток» по кімнаті. А ще ви ви можете знімати й «переживати» 180-градусне відео за допомогою 3D-камери, перебуваючи всередині гарнітури

visionOS

Apple також анонсувала visionOS — операційну систему, на якій працюватиме нова гарнітура Vision Pro. Apple заявляє, що вона розроблена з нуля для просторових обчислень.

Операційна система орієнтована на відображення цифрових елементів поверх реального світу. У відеоролику Apple продемонструвала нові елементи, такі як іконки та вікна, що літають над реальним простором.

В одній з демонстрацій було показано, як людина дивиться на вікно Safari, Повідомлення та Apple Music, що висять над столом у реальному світі. Apple також показала клавіатуру, яка також зависла в повітрі. А ще Vision Pro можна під’єднати до вашого Mac, щоб ви могли збільшити екран вашого лептопа у гарнітурі.

Ви можете змінювати розмір екрана або відобразити його на іншому тлі — наприклад, у просторі, схожому на кінотеатр, або на фоні гір завдяки функції, яку Apple називає «Середовище». На пристрої також можна буде дивитися 3D-фільми.

Стримінговий Disney Plus буде доступний вже в перший день, як заявив під час шоу генеральний директор Disney. Авжеж, на додачу до Apple TV+ від самої Apple.

Apple Vision Pro також отримає ігри та підтримуватиме ігрові контролери. Apple продемонструвала, як хтось користується пристроєм контролером DualSense від PS5. Понад 100 ігор Apple Arcade будуть доступні також з першого дня.

Також нам повідомили, що застосунки на базі Unity працюватимуть нативно на Apple Vision Pro, що дозволить розробникам швидко адаптувати їх для гарнітури.

За словами представників Apple, буде створено абсолютно новий App Store, де люди зможуть завантажувати додатки Vision Pro та сумісні додатки для iPhone та iPad.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...