Реклама

🤨 Twitter загрожує потенційна заборона в ЄС після відмови від правил щодо дезінформації

Čytaty latynkoju
🤨 Twitter загрожує потенційна заборона в ЄС після відмови від правил щодо дезінформації
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤨 Twitter загрожує потенційна заборона в ЄС після відмови від правил щодо дезінформації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Twitter може бути заборонений в Європі, якщо платформа не дотримуватиметься правил боротьби з дезінформацією. Така загроза походить від міністра цифрових технологій Франції Жан-Ноеля Барро, який нещодавно говорив про важливість дотримання рекомендацій щодо боротьби з фейковими новинами в соціальних мережах.

В інтерв’ю France Info він сказав:

Дезінформація є однією з найсерйозніших загроз для наших демократій. Twitter, якщо він постійно не дотримуватиметься наших правил, буде заборонений в ЄС.

Коментарі Барро з’явилися після того, як Twitter під керівництвом Ілона Маска вийшов з добровільного зводу правил, що включав рекомендації для великих технологічних компаній, серед яких також були Meta, Alphabet і Microsoft.

Серед рекомендацій, наприклад є демонетизація — спрямована на те, що розповсюджувачі дезінформації не отримували прибутків з реклами. Також підняте питання прозорості політичної реклами та інші заходи спрямовані для протидії дезінформації у соцмережах.

Підписання цього кодексу не було обов’язковим. Однак його було створено для полегшення виконання зобов’язань, яких технологічні компанії повинні будуть дотримуватися згідно з обов’язковим Законом про цифрові послуги, що набуває чинності в серпні в Європейському Союзі.

Маск не коментував публічно потенційну заборону платформи в Європі.

Раніше стало відомо хто замінить Ілона Маска на посаді CEO Twitter.

Напередодні також у Twitter затизерили нові функції з відеоконтентом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...