Реклама

🤨 Нова CEO Twitter: Ілон Маск назвав свою наступницю. Користувачі незадоволені

Čytaty latynkoju
🤨 Нова CEO Twitter: Ілон Маск назвав свою наступницю. Користувачі незадоволені
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤨 Нова CEO Twitter: Ілон Маск назвав свою наступницю. Користувачі незадоволені
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У грудні Ілон Маск попросив користувачів Twitter проголосувати в опитуванні, чи повинен він піти з посади голови компанії. Він тоді зазначив, що буде дотримуватися результатів цього неформального опитування.

Понад 57% респондентів (майже 10 мільйонів людей) відповіли, що так. І через п’ять місяців він дотримав свого слова. Маск найняв нову генеральну директорку — Лінду Яккаріно, яка протягом 11 років обіймала посаду голови відділу глобальної реклами в NBCUniversal.

Про те, що власник Tesla обрав її, ходили чутки за день до того, як він зробив офіційне оголошення. Це дало користувачам Twitter деякий час, щоб вивчити її резюме. Вони дізналися, що вона, ймовірно, приєднається до команди завдяки своєму досвіду в галузі безпеки брендів і комерційних партнерств. Своєю чергою це може заспокоїти великий бізнес, який заморозив свої рекламні закупівлі на платформі з моменту хаотичного поглинання Маском.

Проте персона Яккаріно зуміла зробити одне диво, для американського сегмента Twitter — вона об’єднала усіх у своїй не любові до неї.

Майже одразу більшість знайшла причини не довіряти Яккаріно. З одного боку відзначають, що у 2018 році Дональд Трамп призначив її членом президентської ради зі спорту, фітнесу та харчування. Хоча це не є особливо викривальним зв’язком з одіозним політиком, вона також підписана на низку специфічних акаунтів у соцмережі, від анти-ЛГБТК акаунта, конспіролога Джека Пособеца до Ліна Вуда, колишнього адвоката Трампа, відомого своїми зв’язками з рухом QAnon і просуванням ідеї про те, що вибори 2020 року були сфальсифіковані.

З іншого боку також розлючені тим, що Яккаріно приєдналася до Twitter. Однією з причин несхвалення «трампістами» є те, що вона співпрацювала з адміністрацією Байдена в рамках кампанії з вакцинації від Covid-19 на посаді голови Ради з питань реклами. Скептики вакцин, які покладаються на Twitter для поширення дезінформації про здоров’я, були розлючені, коли дізналися про її послужний список з цього питання.

До того ж Яккаріно також є виконавчим головою Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), міжнародного лобі корпоративних інтересів, яке знаходиться в центрі багатьох правих теорій змови.

Примітно, що сам Маск критикував ВЕФ як «невиборний світовий уряд, про який люди ніколи не просили і не хотіли».

Як наслідок, консерватори, які святкували багато змін, запроваджених Маском у Twitter, як-от відновлення багатьох акаунтів, заблокованих за мову ворожнечі та дезінформацію, впали у відчай від цього останнього рішення. «RIP Twitter» став трендом, оскільки вони оплакували смерть так званого Twitter 2.0.

За словами Маска, Яккаріно не займе посаду генерального директора Twitter ще півтора місяця. Тому у нього є достатньо часу, щоб змінити свою думку.

Зрештою, це цікаве зображення ситуації з Twitter, на придбання якого Маск витратив $44 млрд — ви не можете догоджати всім людям весь час. Проте розлютити всіх дуже легко.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...