Реклама

🍸 Дослідники створили містечко для штучних інтелектів — ті відпочивали в барі та провели вечірку

Čytaty latynkoju
🍸 Дослідники створили містечко для штучних інтелектів — ті відпочивали в барі та провели вечірку
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍸 Дослідники створили містечко для штучних інтелектів — ті відпочивали в барі та провели вечірку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Науковці з Google та університету Стенфорд створили невеличке віртуальне містечко, куди помістили 25 «агентів», натренованих ChatGPT, та спостерігали за ними впродовж певного часу. Результати вони описали у дослідженні під назвою Generative Agents: Interactive Simulacra of Human Behavior.

Містечко складалося з будинків, місця спільного проживання, парку, магазинів, кафе й барів, а також коледжу та його гуртожитку.

Сутності, натреновані штучним інтелектом, могли взаємодіяти між собою та з відповідними приміщеннями й предметами в них, спілкуватися та координувати плани.

Дослідники зазначили, що агенти продемонстрували поведінку, близьку до людської.

Поєднуючи великі мовні моделі з обчислювальними, інтерактивними агентами, ця робота представляє архітектурні та інтерактивні патерни для створення правдоподібних симуляцій людської поведінки

Дослідники

Один з прикладів дослідження це наочно ілюструє. Одна агентка на ім’я Ізабелла Родрігез запросила інших на вечірку з приводу Дня Святого Валентина. Подробиці вечірки були передані чотирьом іншим агентам, і одна з них на ім’я Абіґейл зраділа майбутньому заходу.

Інший наведений приклад — ранок з життя «родини» агентів. Джон Лін прокинувся о сьомій ранку, почистив зуби, прийняв душ, поснідав і почитав новини у своїй їдальні. Перед тим як «син» Джона Ліна на ім’я Едді пішов до школи, той спитав у нього, над чим він працюватиме сьогодні. Згодом вони обговорили це зі своєю «дружиною» Мей.

Проявили агенти й певні дивацтва. Наприклад, під час обіду обрали піти не в місцеве кафе, а випити до бару. Або регулярно натрапляли один на одного у туалеті, бо не знали, що одна кабінка може використовуватися лише одним агентом.

Дослідження ще доведеться перевірити на предмет збереження наукових стандартів, однак експериментатори вже збираються перевчити своїх агентів на GPT-4, більш сучасну модель ChatGPT.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...