Реклама

🌚 NASA обрало локації для висадки астронавтів на Місяці — людство повертається на супутник 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌚 NASA обрало локації для висадки астронавтів на Місяці — людство повертається на супутник 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌚 NASA обрало локації для висадки астронавтів на Місяці — людство повертається на супутник 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

19 грудня 1972 року відбулась шоста і наразі остання висадка людства людей на Місяць. NASA збирається повернутись на супутник після понад 50-річної перерви й у агентстві вже поділились своїми планами.

Для висадки на Місяць необхідно обрати місце для приземлення. Наразі є 13 потенційних місць для висадки коло південного полюса Місяця. Дані про ці місця зібрали у 2009 році за допомогою місячного апарату LRO, який знаходиться на орбіті.

Потенційні місця висадки

Як пояснили науковці, південна частина супутника є кращою для приземлення, оскільки наразі точно невідомо, що саме знаходиться на північному полюсі. За очікуваннями дослідників, цілком імовірно, що там може знаходитись лід, який потім можна використовувати як питну воду для можливих наукових станцій та навіть як паливо.

Наразі у NASA аналізують потенційні місця висадки та поступово зменшують їхній перелік, аби обрати найкращий варіант.

У планах науковців запустити людей на Місяць о 2026 році у рамках програми Artemis. У довгостроковій перспективі мета цього проєкту полягає в постійній присутності людей на супутнику. Раніше ми вже писали, як за програмою Artemis на Місяць вперше полетить жінка — детальніше про це читайте тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...