Реклама

😒 Дослідження: гортання негативних новин шкодить психіці та фізичному здоров'ю

Čytaty latynkoju
😒 Дослідження: гортання негативних новин шкодить психіці та фізичному здоров'ю
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😒 Дослідження: гортання негативних новин шкодить психіці та фізичному здоров'ю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Думскролінг — це надмірне споживання негативних новин чи статей без глибокого занурення у них. Термін виник з поєднання двох слів doom (темрява чи зло) та scrolling (швидке гортання сторінок у мережі).

Як передає The Guardian з посиланням на дослідження науковців з Техаського технологічного університету, це явище може погіршити психічне та фізичне здоров’я. Експеримент показав, що у 16,5% людей з 1,1 тисячі добровольців, були ознаки надмірно проблемного споживання новин. Ще у  27,3% осіб — помірно проблемного.

Науковці зазначають, що негативні новини змушують людей так само ставитись до світу — люди у всьому бачать небезпеку й через це розвивається стрес та тривожність. Ба більше, це навіть може викликати залежність, оскільки у людей з’являється постійне бажання моніторити такі новини.

74% людей, які регулярно читають тривожні новини, повідомили про проблеми із психічним здоров’ям, а 61% — про фізичні проблеми. В інших групах ці показники 8% та 6,1% відповідно.

Якщо вам здається, що часом ви займаєтесь думскорлінгом, то раніше ми вже писали як з цим можна боротись — детальний гайд.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...