Реклама

🔗 Дослідники NVIDIA та IBM показали розробку під назвою BaM — технологія покращує взаємодію між SSD та відеокартою

Čytaty latynkoju
🔗 Дослідники NVIDIA та IBM показали розробку під назвою BaM — технологія покращує взаємодію між SSD та відеокартою
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔗 Дослідники NVIDIA та IBM показали розробку під назвою BaM — технологія покращує взаємодію між SSD та відеокартою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нова концепція Big accelerator Memory, або ж BaM, що детально описана в науковій статті від дослідників NVIDIA та IBM, показує принцип підключення графічного чипа безпосередньо до накопичувача SSD. Це дозволить відеокартам зменшити залежність від процесорів, а також знизити навантаження на чипи, що прискорить обробку даних відеокартою.

Big accelerator Memory дозволяє відеокарті взаємодіяти з SSD без необхідності залучення процесора. Технологія використовує програмно керований кеш у пам’яті відеокарти, що дозволяє не зчитувати вже наявні дані з накопичувача, а також бібліотеку, що дозволяє графічному процесору читати дані безпосередньо з накопичувача.

 

Принцип роботи моделі BaM

Ця бібліотека працює із допомогою нового драйвера, який дозволяє SSD читати та записувати дані в пам’ять відеокарти. Переміщення інформації між ними обробляється саме графічним процесором. У ході тестування працездатність моделі підтвердилася: відеокарти та накопичувачі SSD добре взаємодіяли разом, швидко передаючи дані.

Модель BaM дозволить отримувати доступ до даних швидше, що допоможе оптимізувати «важкі» процеси на кшталт машинного навчання. Дослідники також планують відкрити вихідний код своїх апаратних та програмних розробок.

Нещодавно Microsoft відкрила DirectStorage API для розробників: технологія, що вперше з’явилась на консолях Xbox Series X/S, дозволить комп’ютерним іграм використовувати повну швидкість сучасних SSD, оптимізуючи процеси завантаження через передачу даних безпосередньо на графічний процесор.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...