Реклама

🧪 Moderna анонсувала розробку трьох нових мРНК-вакцин: від вітрянки, раку та простого герпесу

Čytaty latynkoju
🧪 Moderna анонсувала розробку трьох нових мРНК-вакцин: від вітрянки, раку та простого герпесу
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧪 Moderna анонсувала розробку трьох нових мРНК-вакцин: від вітрянки, раку та простого герпесу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія планує розширити різноманіття продуктів на основі матричної РНК трьома новими програмами розробки: вакциною проти вірусу вітряної віспи, простого герпесу та нової вакцини проти раку.

Вакцина проти вітрянки боротиметься з вірусом вітряної віспи, котрий після активної фази хвороби переходить у латентну, «сплячу» форму і з часом може викликати загострення — оперізувальний лишай, який може спричинити подальші ускладнення.

Вакцина проти раку спрямована на два антигени, що відіграють роль у зростанні пухлинних клітин. Робота вакцини буде зосереджена на контрольних точках — особливих молекулах імунної системи, які вона використовує, щоб стримувати себе від атаки здорових клітин. Іноді вони заважають боротися проти пухлинних клітин, а ті часто використовують контрольні точки для «маскування». Нова вакцина боротиметься з цим.

Вакцина проти простого герпесу буде націлена на вірус простого герпесу другого типу (ВПГ-2) — форму вірусу, що викликає генітальний герпес. В компанії очікують, що імунітет проти цього типу герпесу повинен впливати й на захист від вірусу простого герпесу першого типу (ВПГ-1), котрий вражає обличчя. Обидва типи є латентними: інфекція часто має хронічний характер, при цьому вірус в організмі людини залишається у сплячому стані протягом усього життя.

За словами представників компанії, саме успіх вакцин від COVID-19 на основі технології мРНК проклав шлях до її використання в інших вакцинах і терапевтичних препаратах, спрямованих на важковиліковні захворювання.

У січні Moderna почала тест вакцини проти ВІЛ, зробленої на базі препарату від COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...