Реклама

💉 Moderna почала тест вакцини проти ВІЛ, зробленої на базі препарату від COVID-19

Čytaty latynkoju
unsplash.com
💉 Moderna почала тест вакцини проти ВІЛ, зробленої на базі препарату від COVID-19
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💉 Moderna почала тест вакцини проти ВІЛ, зробленої на базі препарату від COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Американська компанія Moderna, яка займається розробкою лікарських засобів, готується до першого етапу випробувань вакцини від ВІЛ (вірусу імунодефіциту людини). Раніше це тестування планували провести ще у вересні минулого року, однак лише зараз розпочнеться повноцінне випробовування із волонтерами.

Вакцина проти ВІЛ працюватиме за тим самим методом як і вакцина проти COVID-19. В основі буде технологія з молекулою РНК, в якій записана інформація про антиген-збудник хвороби. Інакше кажучи, вакцина «навчає» клітини виробляти білки для імунної відповіді організму хворобі.

На першому етапі розробники проводитимуть відкрите дослідження серед неінфікованих дорослих, які не мають серйозних захворювань, та оцінюватимуть безпеку вакцини. У випробовуванні братимуть участь 56 людей — 48 з них отримають нову вакцину, а інші вісім бустерне щеплення. Крім того, 32 волонтери згодом отримають бустерну дозу.

Очікується, що перший етап випробовування ліків триватиме приблизно пів року.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Компанія Moderna не єдина, яка намагається знайти ліки проти ВІЛ — раніше ми вже писали як японські науковці успішно провели тестування своєї вакцини на макаках.

Про хворобу

Вірус імунодефіциту людини або ВІЛ вперше було зафіксовано у 1983 році в США. З того часу методи лікування хвороби значно розвинулись й за умови завчасного виявлення можна упередити численні негативні наслідки, які вірус може мати на здоров’я людини. Станом на 2020 рік в Україні проживає щонайменше 250 тисяч людей з ВІЛ.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...