Реклама

😉 Дослідження: люди довіряють згенерованими штучним інтелектом обличчям більше, аніж справжнім

Дослідники прагнули з'ясувати, чи може відчуття довіри або ж її відсутність допомогти людям відрізняти справжні фото від штучних зображень.
Čytaty latynkoju
😉 Дослідження: люди довіряють згенерованими штучним інтелектом обличчям більше, аніж справжнім
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😉 Дослідження: люди довіряють згенерованими штучним інтелектом обличчям більше, аніж справжнім
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідники прагнули з'ясувати, чи може відчуття довіри або ж її відсутність допомогти людям відрізняти справжні фото від штучних зображень.

Для цього вчені з Великої Британії та США провели експеримент, у якому попросили людей відрізнити справжні фотографії людських облич від знімків, згенерованих нейромережею StyleGAN2 від NVIDIA. Учасники експерименту також описували свої відчуття від перегляду знімків та оцінювали їхню справжність.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Дослідники попросили першу групу з 315 осіб відрізнити реальне фото від штучного серед добірки зі 128 зображень. Друга група з 219 учасників також переглядала добірку зі 128 зображень, проте вона отримала вказівки про те, як виявляти несправжні обличчя.
Третя група з 223 учасників оцінювала вибірку зі 128 зображень по шкалі справжності, або ж «довіри» до зображених людей — від 1 (повністю не довіряю) до 7 (повністю довіряю).

Справжні (R) та штучні (S) обличчя та їхній відсоток «вгадувань»

Перша група відрізнила реальні обличчя серед несправжніх із середньою точністю 48,2%. Друга група показала трохи кращий результат у 59%. Третя група оцінила портрети від нейромереж вище, ніж справжні фотографії — 4,82 в порівнянні з показником довіри у 4,48 до реальних знімків.

Результати дослідження показали, що згенеровані портрети практично не відрізняються від реальних знімків — згенеровані нейромережею обличчя не викликали у людей значних сумнівів та не позначалися на відчутті довіри до реальності зображеної людини.

Приклад-порівняння справжніх та штучних фотопортретів

Науковці стверджують, що згенеровані нейромережею StyleGAN2 знімки практично не мають ефекту «моторошної долини», при якому робот або інший об’єкт, що виглядає або діє як людина, викликає сумніви та неприємні відчуття у людей.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...