Реклама

🗓️ У Великій Британії планують перевіряти вік відвідувачів соціальних та пошукових мереж

Все заради боротьби з переглядом порнографії неповнолітніми, стверджують автори законопроєкту.
Čytaty latynkoju
🗓️ У Великій Британії планують перевіряти вік відвідувачів соціальних та пошукових мереж
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🗓️ У Великій Британії планують перевіряти вік відвідувачів соціальних та пошукових мереж
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Все заради боротьби з переглядом порнографії неповнолітніми, стверджують автори законопроєкту.

Сайти будуть змушені перевіряти вік користувачів або видаляти контент для дорослих на своїх сторінках відповідно до запланованого закону про безпеку в інтернеті у Великій Британії, повідомляє Independent. Правила стосуватимуться соціальних мереж зі «значною кількістю порнографічних матеріалів» і також сайтів, які «використовують для доступу до порнографії», стверджується в законопроєкті.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Вік перевірятимуть не лише на порносайтах: законопроєкт торкнеться соціальних мереж та користувацьких платформ, таких як Twitter чи Reddit, які лише цензурують дорослий контент за допомогою приміток, в тому числі зусиллями самих контентмейкерів. Нове правило також може поширитися і на пошукові системи, які у своїй видачі можуть показувати порнографічний контент.

Сайтам, що підпадають під нові правила, необхідно буде підлаштуватися під обмеження на території Великої Британії. Вони будуть вимушені видаляти всі матеріали для дорослих або ж перевіряти вік усіх відвідувачів зі Сполученого Королівства. Перевірка віку вимагатиме від користувачів надання даних паспорту, кредитної карти або інших документів, що підтверджують вік особи.

Законопроєкт про безпеку в Інтернеті прагне зробити Інтернет безпечнішим, стверджують урядовці

Для тих, хто не зможе надати надійні способи перевірки віку на своєму ресурсі, передбачено штраф у розмірі 10% від загального доходу. Порушникам також загрожуватиме блокування місцевими провайдерами.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Законопроєкт викликав побоювання з боку спеціалістів сфери кібербезпеки. Вони стверджують, що перевірка віку із допомогою паспорту чи кредитної картки привабить зловмисників, які активно націлені на такі типи персональних даних. Окрім того, як вважають експерти, збір даних та їх зберігання в централізованому місці створює загрозу для конфіденційності. Також користувачі, скоріш за все, просто обходитимуть заборону через VPN, наголосили критики законопроєкту.

Нові правила стали частиною законопроєкту про безпеку в інтернеті. Подібна схема перевірки віку пропонувалася протягом багатьох років, але її неодноразово затримували та змінювали у спробі знайти практичні способи створення справедливої та надійної системи. Поки законопроєкт розглядається як ідея на майбутнє, проте вже зараз цю ідею вважають однією з найбільш сміливих спроб регулювати онлайн-контент, що може мати глобальні наслідки.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...