Реклама

🐒 Нова вакцина проти ВІЛ виявилась успішною для мавп, науковці планують випробовування на людях

Čytaty latynkoju
🐒 Нова вакцина проти ВІЛ виявилась успішною для мавп, науковці планують випробовування на людях
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🐒 Нова вакцина проти ВІЛ виявилась успішною для мавп, науковці планують випробовування на людях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Команда дослідників з японського Національного інституту біомедичних інновацій, здоров’я та харчування завершила випробування вакцини проти ВІЛ на крабоїдних макаках, повідомляє The Asahi Shimbun.

Науковці розробили вакцину з використанням спеціальної бактерії, яка посилює імунну відповідь організму на хворобу. Потім вони поєднали це з ослабленим вірусом, що спричиняє СНІД.

Сім піддослідних макак були заражені ВІЛ-інфекцією, але тести не виявили вірус. Навіть після ін’єкції сильнішого вірусу, який в іншому випадку може стати смертельним, вірус безслідно зник у шести із семи мавп. Цей результат є суттєвим проривом у розробці вакцини проти ВІЛ й вже протягом наступних п’яти років вчені планують провести дослідження на людях.

Це не єдина відома спроба розробити вакцину проти ВІЛ. Американська фармацевтична компанія Moderna нещодавно розпочала випробування на людях своєї вакцини проти ВІЛ на основі мРНК, тієї ж технології, що використовується в вакцині проти COVID-19.

Читайте також: 👩🏻‍💻 Фемінізм 101: чому рух за права жінок ще потрібний та як йому допомогти

Про хворобу

Вірус імунодефіциту людини або ВІЛ вперше було зафіксовано у 1983 році в США. З того часу методи лікування хвороби значно розвинулись й за умови завчасного виявлення можна упередити численні негативні наслідки, які вірус може мати на здоров’я людини. Станом на 2020 рік в Україні проживає щонайменше 250 тисяч людей з ВІЛ.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...