Реклама

👨‍🔬 Pfizer запустила клінічні випробування вакцини проти омікрон-варіанту Covid-19

Čytaty latynkoju
👨‍🔬 Pfizer запустила клінічні випробування вакцини проти омікрон-варіанту Covid-19
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨‍🔬 Pfizer запустила клінічні випробування вакцини проти омікрон-варіанту Covid-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Pfizer та її партнер, німецька BioNTech заявили, що їхні дослідники перевіряють безпечність та ефективність нової вакцини. Під час випробувань також досліджуватимуть її ефективність як допоміжної або ж первинної дози. У випробуваннях візьмуть участь до 1420 здорових дорослих віком від 18 до 55 років.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Близько 600 добровольців, які отримали дві дози нинішньої вакцини Pfizer три-шість місяців тому, отримають одне або два щеплення від омікрон-варіанту як бустер. Ще 600 осіб, які вже отримали три звичайні дози вакцини Pfizer, отримають четверту дозу або звичайної вакцини Pfizer, або вакцину нової розробки. Невакциновані добровольці отримають три дози вакцини на основі омікрон-варіанту.

У ході дослідження розробники планують розглянути питання щодо потенційної потреби у вакцинах на основі омікрон-варіанту.

Як проходить тестування вакцини

Тестування препарату проходить в декілька етапів. На доклінічній стадії тестування випробовують вакцину на тваринах, аби перевірити вплив ліків на імунну систему.

Під час першої фази досліджень, можливу вакцину дають невеликій групі людей, щоб визначити безпечність препарату та відповідь організму на ліки.

На другому етапі вакцину випробовують на людях різних вікових категорій — дітях, дорослих та людях похилого віку. Важливість цього дослідження в тому, що ліки можуть викликати різну реакцію у людей, в залежності від їх віку. Окрім того, на цьому етапі аналізують кількість необхідного дозування та ефективність вакцини — ліки вважаються дієвими, якщо щонайменше 50% вакцинованих людей отримають позитивний результат.

На останньому, третьому етапі, участь у дослідженні вже беруть тисячі людей. Цей етап дослідження проходить з контрольною групою — людям дають плацебо, речовину, що немає лікувальних властивостей.

Надалі, якщо потенційна вакцина пройшла всі три етапи, то відбувається схвалення регуляторів кожної з країн. Вони вирішують, чи можна вводити препарат у виробництво. Під час пандемії вакцина може отримати дозвіл на екстрене використання ще до офіційного схвалення.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...