Реклама

⌚ Сингапурські науковці навчились визначати депресію через фітнес-браслет

Čytaty latynkoju
⌚ Сингапурські науковці навчились визначати депресію через фітнес-браслет
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⌚ Сингапурські науковці навчились визначати депресію через фітнес-браслет
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Група науковців з Наньянського технологічного університету Сінгапуру (NTU) розробила прогностичну комп’ютерну програму, котра може виявити ознаки, пов’язані з розвитком депресії. Розробка аналізує дані з переносних фітнес-трекерів та смартгодинників, повідомляється на сайті університету.

Професор Йосип Кар і старший науковий співробітник Іва Бойіч, NTU

Переносні трекери активності використовують близько мільярда людей у всьому світі, тож дослідники побачили можливість використання цих пристроїв для моніторингу психічного здоров’я, розробивши комп’ютерну програму на основі машинного навчання.

Робота над програмою, названою моделлю Ycogni, почалася в жовтні 2019 року і включала дослідження 290 дорослих осіб. Учасники дослідження протягом двох тижнів носили фітнес-трекери. Вони також заповнили два опитувальники про стан психічного здоров’я, в яких перевіряли наявність депресії — один заповняли на початку, а інший наприкінці дослідження.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Отримані дані включали кількість пройдених кроків та витраченої енергії, частоту серцевих скорочень, а також дані про режим сну. Дослідники стверджують, що використовуючи ці показники, система з 80-відсотковою точністю виявляє людей із високим ризиком розвитку депресії.

Аналіз даних також виявив зв’язки між певними показниками та їхнім впливом на психічне здоров’я.

Нерегулярний режим сну, тобто різний час пробудження та засинання, вказує на вищу схильність до депресивних симптомів. Ті, у кого пульс частіше змінювався між 2 і 4 годинами ночі, а також між 4 і 6 годинами ранку, також виявилися більш схильними до депресивних симптомів.

Вчені пояснили, що хоча буденні ритми переважно визначаються робочим графіком, саме здатність дотримуватися певного розпорядку відрізняє здорових людей від людей з депресією.

Протягом наступного року команда дослідників сподівається вивчити вплив смартфонів на розвиток депресії. Для цього вони планують покращити свою модель даними про використання смартфонів: як довго і часто люди користуються своїми телефонами, а також наскільки люди залежні від соціальних мереж.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, депресією страждають 264 мільйони людей у ​​всьому світі — і в половині випадків вона не діагностується і не лікується.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...