Реклама

🌌 Астрономи стали свідками народження чорної діри

Čytaty latynkoju
thenextweb.com
🌌 Астрономи стали свідками народження чорної діри
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌌 Астрономи стали свідками народження чорної діри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Науковцям вдалося зробити знімок чорної діри. Але процес їхнього зародження залишався однією з найцікавіших загадок.

Астрономи стверджують у своїх публікаціях в наукових журналах Nature та Astrophysical Journal, що змогли стати свідками народження чорної діри.

Вважається, що більшість чорних дір утворюється, коли центр масивної зірки колапсує наприкінці свого життя. Дослідження показують, що якщо початкова зірка досить масивна (в 40-50 разів більша за масу Сонця), колапс просто триватиме безперервно, поки зірка не буде розчавлена в гравітаційну сингулярність – чорну діру.

Це — перше зображення чорної діри

Астрономи вважають, що знайшли випадок створення чорної діри. Використовуючи спектроскопію – методику, яка розбиває світло на різні довжини хвиль, вони змогли виявити склад зірок, які вибухнули. Визначено, що спектр дуже схожий на так звані «зірки «Вольфа-Райє». Це дуже старі й масивні зірки.

Важливо, що науковці змогли виключити «звичайний» вибух наднової. Тому що після «звичайного» вибуху залишається нейтронна зірка. Після вибуху зірок «Вольфа-Райє» зародилися чорні діри.  І випадок, які вони розглядали був схожий саме на вибух зірок, після яких утворилися діри. Ось він, на останньому фото:

Насправді, це міг бути вибух наднової, навколо якої утворилася величезна оболонка з пилу, яка приховувала радіоактивне сміття від очей. Також можливо, що це вибух нового та незнайомого типу зірки.

Щоб остаточно підтвердити свою теорію науковцям потрібна дуже велика обсерваторія, дуже великий телескоп і надможливості. Але вони впевнені, що зафіксували саме народження чорної діри.

Здається, в цьому десятилітті ми дійсно наближаємося до розкриття таємниць чорних дір. А ще дивимось зараз разом трансляцію запуску українського супутника Січ-2-30.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту: 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...