Реклама

🛰 SpaceX запустить в космос український супутник: можна дивитись трансляцію

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🛰 SpaceX запустить в космос український супутник: можна дивитись трансляцію
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰 SpaceX запустить в космос український супутник: можна дивитись трансляцію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вже сьогодні, 13 січня, вперше за 10 років у космос запустять український супутник Січ-2-30. Останній такий запуск відбувся у 2011 році — тоді за допомогою ракети-носія Дніпро-1 відправили на орбіту супутник Січ-2, щоправда, вже у 2012 році зв’язок із ним втратили.

Новий запуск відбудеться на мисі Канаверал у Флориді. У космос супутник доставить ракета Falcon 9 компанії Ілона Маска SpaceX. Сам процес розпочнеться об 17:30 за київським часом, а о 18:50 має відбутись відділення супутника від ракети й вихід на орбіту. За попередніми розрахунками, приблизно об 20:15 він пролетить над Україною й це можна буде побачити просто тут.

Запуск ракети Falcon 9

Відділеня першого ступеню

Розділення ступенів

Посадка SpaceX Falcon 9

Політ ракети

Читайте також: 👾 Відеоігри: інфантильна забавка чи корисне мистецтво?

Про супутник

Спочатку супутник мав назву Січ-2-1, однак потім її змінили на Січ-2-30, оскільки запуск планували влаштувати в святкування 30-річчя незалежності України. Сам об’єкт розробили у Дніпрі, в Конструкторському Бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля.

Фото супутника. mil.in.ua

Як зазначає головний конструктор підприємництва Костянтин Білоусов, це модернізована версія попереднього супутника:

Це прямий спадкоємець, модернізована версія Січ-2. Але неякісні компоненти замінили на якісні, доробили програмне забезпечення. Ми вважаємо, що в Січ-2-30 буде триваліший термін існування. Він буде запущений іншою ракетою на нижчу орбіту (ракетою SpaceX на орбіту на висоті 525 км), це додасть якості зображенню

Призначення Січ-2-30 полягає в моніторингу використання земель, рослинності, лісових і водних ресурсів, допомогу в ліквідації наслідків стихійних лих та цифровізації економіки.

Супутник може використовуватися для пошуку джерел надзвичайних ситуацій, спостереження за станом лісового господарства. За допомогою цього супутника можна фіксувати пожежі, вирубку лісів, розливи нафти, забрудненість річок, урожай зернових

Костянтин Білоусов

Крім того, супутник збиратиме данні для оборони України й проводитиме наукові дослідження.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...