Реклама

🧐 У США представили законопроєкт, який обмежить контроль Apple та Google над ОС та застосунками

Čytaty latynkoju
🧐 У США представили законопроєкт, який обмежить контроль Apple та Google над ОС та застосунками
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧐 У США представили законопроєкт, який обмежить контроль Apple та Google над ОС та застосунками
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно у сенаті США зареєстрували антимонопольний законопроєкт, який обмежить владу Apple та Google над їхніми магазинами застосунків.

Відтак з «Актом про відкриті ринках додатків» пропонують:

  • будь-яка компанія, що володіє магазином застосунків (App Store, Google Play, а також Steam, Epic Games Store, PS Store та інші) та має більш ніж 50 млн користувачів, не змушували розробників програм використання лише своїх платіжних систем.
  • користувачі зможуть встановлювати й інші магазини застосунків.
  • власники таких платформ повинні будуть надавати доступ до апаратних і програмних функцій ОС.

Варто зазначити, що цей законопроєкт запропонували представники одразу двох головних партій, демократичної та республіканської. Як зазначив сенатор Річард Блюменталь, у документа дуже великі шанси на ухвалення.

У Apple обурились такими діями й повідомили, що цей законопроєкт може негативно вплинути на безпеку користувачів. Google не надав коментарів та лише зазначив, що техніка компанії вже «з коробки» має й інші магазини застосунків.

Читайте також: 🚀 Гайд: як розвиватися у UI/UX дизайні, аби досягти успіху

Що цьому передувало

Багато компаній та розробників скаржились на невиправдані комісії сервісів майже за будь-які транзакції у програмах — 30% за кожну операцію. Epic Games знайшла вихід з цієї ситуації та дозволила покупати речі у своїх іграх в обхід App Store, через що Apple видалила застосунок зі своєї платформи. Epic Games потім подала до суду за видалення гри й врешті ця історія дуже вплинула на індустрію.

З критикою політики Apple та  Google також виступали Spotify, власник Tinder (Match Group), поштовий сервіс Hey (Basecamp), Deezer та інші відомі компанії й підприємці. Противники Apple навіть заснували «Коаліцію за справедливість застосунків».

Компанії запропонували власникам магазинів застосунків прийняти «кодекс поведінки», щоб розробники не були змушені платити «несправедливі, необґрунтовані та дискримінаційні збори».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...