Реклама

🫁 Науковці виявили, що ссавці можуть дихати через анус: чому це важливо

Наразі таку технологію дихання пропонують перевірити у людей.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🫁 Науковці виявили, що ссавці можуть дихати через анус: чому це важливо
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🫁 Науковці виявили, що ссавці можуть дихати через анус: чому це важливо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі таку технологію дихання пропонують перевірити у людей.

Дихання анусом у ссавців

Протягом довгого часу вважалось, що ссавці дихають через носову та ротові порожнини — через них кисень потрапляє в легені й вже потім завдяки кровоносній систем розноситься організмом. Натомість існують деякі морські істоти, які дихають через кишківник, наприклад, морський огірок.

Науковці з Японії з’ясували, що в умовах низького вмісту кисню деякі ссавці, зокрема свині та гризуни, можуть дихати за допомогою анусу. Ця можливість організму допомагає тваринам виживати в екстремальних ситуаціях.

Читайте також: 🔞 «Я оголююсь за гроші»: як працює OnlyFans — реальний досвід  

Аби виявити таку незвичайну можливість організму, дослідники провели експеримент. Вони помістили мишей та свиней у спеціальні умови, де невистачало кисню, й створили спеціальну систему з перфторвуглеводнем — речовиною, яка дозволяла дихати через кишківник. Ця система дозволила 75% тварин вижити — без неї решта не протрималась більше ніж 11 хвилини у таких критичних умовах.

Наразі науковці розглядають можливість використання цієї технології на людях. Це може дозволити реанімувати людей, коли немає інших доступних варіантів.

Щоправда, інші вчені рекомендують спочатку все ж дослідити дієвість цього методу з іншими техніками. Крім того, це може бути навіть небезпечним: кисень може знищити бактерії в кишківнику, що відповідають за травлення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...