Реклама

🔞 «Я оголююсь за гроші»: як працює OnlyFans — реальний досвід  

Пряма оплата творцям, в обхід студій і посередників, стала трендом нового десятиліття. Це не обійшло й Україну. Ми знайшли й поспілкувалися з кількома людьми, що заробляють на життя за допомогою OnlyFans — платформи для підписки на преміальний, часто дорослий, контент.
Čytaty latynkoju
🔞 «Я оголююсь за гроші»: як працює OnlyFans — реальний досвід  
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🔞 «Я оголююсь за гроші»: як працює OnlyFans — реальний досвід  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пряма оплата творцям, в обхід студій і посередників, стала трендом нового десятиліття. Це не обійшло й Україну. Ми знайшли й поспілкувалися з кількома людьми, що заробляють на життя за допомогою OnlyFans — платформи для підписки на преміальний, часто дорослий, контент.

OnlyFans — це сервіс, де творці публікують унікальний контент, а користувачі оформлюють передплату, щоб його переглянути. Хоча платформою можуть користуватися художники, відеографи, викладачі, фітнес-інструктори та інші творці, особливо вона запала в душу творцям контенту 18+: моделям, порноакторам, аматорам і фотографам в жанрі ню. Це не дивно, адже OnlyFans — один з небагатьох подібних майданчиків, де немає цензури.

З моменту запуску у 2016 році сайт набрав вже більш як 1 мільйон авторів контенту й з кожним днем їх кількість збільшується. Платформа стала настільки популярною, що за попередніми розрахунками прибутки OnlyFans за минулий рік склали до $300 мільйонів.

У 2018 році 75% компанії Fenix International, що володіє OnlyFans, придбав американський бізнесмен українського походження Леонід Радвинський, більш відомий як власник MyFreeCam — вебкам-сайту, де моделі оголюються та займаються сексом за «токени», що їм можуть платити користувачі. Токени згодом можна поміняти на гроші.

SEND NUDES 💋

«Ню (від фр. nu — «оголений», нім. Akt — «акт») — художній жанр у скульптурі, живописі, фотографії та кінематографі, що зображає оголене людське тіло чи якісь його частини та їх інтерпретації. Протягом багатьох століть він є одним з основних жанрів в мистецтві» — Вікіпедія

Хоча адміністрація сайту відчайдушно намагається позбутися репутації платформи лише для порно-контенту, саме дорослі фото та відео залишаються драйвером її популярності і шаленого зростання. Ще у 2019 році OnlyFans заявила, що виплатила $725 мільйонів творцям контенту. Для тисяч людей створення контенту для платформи стало основною роботою, що недурно оплачується: топові творці можуть заробляти більш як $100 тисяч на місяць.

Серед учасників платформи є і українці. Хоча виробництво і розповсюдження порнографічного контенту заборонено статтею 301 Кримінального Кодексу України, багатьох не зупиняє загроза кримінальної відповідальності.

Ми знайшли кількох людей, які заробляють на життя за допомогою OnlyFans та поспілкувалися з ними про особливості роботи платформи, їхні доходи, реакцію родичів і знайомих та багато іншого.

Усі історії є справжніми, але задля безпеки наших героїв ми замінили їхні імена.

Анастасія:

— «Ідея робити оголені фото з’явилась у мене якось сама. З підліткового віку не дуже любила себе та своє тіло. У більш свідомому віці почала робити еротичні фото для свого хлопця, мені це навіть сподобалося»

Добре зробити нюдс — це ціле мистецтво. Особливо вдалими фото мені хотілось поділитись у своїх соцмережах. Цілком очікувано голе тіло привернуло увагу нової аудиторії й мені якось захотілось монетизувати моє вміння фотографувати себе красиво

З часом таких фотографій у соцмережах стало занадто багато, а Онліфенс — це зручне місце для зберігання таких світлин. Ще й гроші платять.

У мене є основна професія — я фріланс-артистка цирку та фаєр-шоу. Загалом ця робота без розкладу: весілля, корпоративи й таке інше. У свій вільний час я прикрашаю костюми та роблю аксесуари або ж ремонтую обладнання. Коли у нас починається сезон роботи, то на Онліфенс зовсім не залишається часу. Наприклад, на Новий рік у мене було затишшя.

Зазвичай у мене є час на спілкування зі своїм підписниками та оформлення сторінки — для мене важливо якомога більше часу приділяти моєму Онліфенс.

Я хочу, аби мої підписники відчували себе як вдома й не соромились мені писати, тому я підтримую контакт зі своєю аудиторією.

Онліфенс цілком можна зробити своєю основною роботою — багато хто так і робить. Однак я так не можу — як тільки з’являється ефект того, що я повинна це робити, мені одразу стає це нецікавим. Наразі Онліфенс для мене це лише хобі та заняття у вільний час.

З Онліфенс можна або взагалі нічого не заробити, або одразу декілька мільйонів. Платформа забирає 20% комісії від заробітку моделі. Умови виведення грошей залежать від країни — там, де я зараз знаходжусь (не в Україні — ред.), із цим немає жодних проблем. У мене є можливість вивести гроші на картку й навіть не запитають, звідки я ці гроші отримала.

Не можна вгадати, який саме заробіток буде з Онліфенс — все залежить від ставлення підписників та кількості витраченого часу на рекламу та промоушен. Оскільки це лиш хобі, я не приділяю цьому весь свій час. Заробляю зазвичай від 800 до 1 000 доларів на місяць

Якби я приділяла цьому часу стільки ж, скільки моїй основній роботі, то заробіток міг би скласти понад $2 000 на місяць. Тобто за вдалих умов та з гарним акаунтом Онліфенс можна не працювати зовсім.

Онліфенс — це як інстаграм. Мені зручно сприймати його саме так, і весь мій контент зроблений саме під цю платформу. Насправді для мене справжня загадка, як саме мій акаунт став популярним.

Зазвичай тут автори контенту діляться на два типи: аноніми та ті, що не приховують свою особистість. Я з другого типу. Більшість моїх підписників з моїх інших соцмереж — напевно я їм цікава як людина.

Хоча для мене спілкуватися з людьми у реальному часі іноді може бути психологічно складно.

Я розділяю акаунти на Онліфенс за такими критеріями:

  • Безкоштовні сторінки, де моделі публікують SFW-фото [Suitable/Safe For Work — термін, яким позначають речі, які можна переглядати на роботі й вас не зрозуміють неправильно. У цьому випадку це фото, які не мають відвертого оголення — прим. редакції]. Зазвичай у таких людей додатково можна придбати платний контент з ню-фото чи еротикою — так і заробляють.
  • Платні сторінки невеликої вартості ($5-8 на місяць) — у мене така сторінка. Я публікую в стрічку еротику, ню-фото, відео та гіфки. Тобто, користувачі сплачують передплату за певною ціною та отримують доступ до всього контенту. Я роблю пости десь один раз на день чи два, однак у мене ще можна додатково придбати екстраконтент.
  • Платні сторінки великої вартості (від $8 та більше) — зазвичай на таких сторінках публікують еротику та порно в основну стрічку, крім того, можна замовити фото та відео за власними побажаннями. На мою думку, це і є секс-ворк — повноцінна, складна робота.

Я чула багато історій про блок сторінок на Онліфенс та обмеження за публікацію відвертого контенту, однак у мене такого ніколи не було. Насправді я навіть не бачу сенсу в тому, аби блокувати контент заради якого й користуються платформою. Еротика та порно — Онліфенс. Косплей, музика та різноманітні відеоуроки — Патреон

Контент завжди роблю сама, мені так комфортніше. Іноді це раптове бажання зробити живе фото, іноді готуюся, ставлю світло і лампу, обираю образ чи макіяж.

Багато грошей я витрачаю на вії, нігті, епіляції й таке інше. Багато хто скаже що це повинно бути для себе, але погляньмо правді в очі — якби мені не доводилося мати гарний вигляд для інших, то я б не витрачала на це стільки часу і грошей.

Білизна, іграшки, предмети інтер’єру й аксесуари — на це постійно йде багато грошей, якщо хочеш робити різноманітні фото та відео.

На створення контенту може піти від 10 хвилин до декількох днів. Іноді зроблю багато фото й майже одразу видаляю їх — ракурс не сподобався, світло чи щось інше. А часом буває так, що зроблю чудову випадкову світлину, таку живу й милу.

Буває, що немає натхнення й нічого не виходить. Головне в такі моменти не змушувати себе робити контент через силу, бо тоді це стане обов'язком. Для мене Онліфенс — це хобі

Я сама розвивала свій акаунт у своїх соцмережах — ніхто мені не допомогав. Я підтримую нових дівчаток і пари, допомагаю з реєстрацією та розповідаю як вести Онліфенс.

Знаю, що є чатик секс-працівників, однак я туди не дуже хочу. Ми з дівчатками завжди одна одну підтримуємо, робимо репости та взаємну рекламу. Конкуренції як такої немає, однак вона відчувається. Підписникам завжди хочеться більше й вони можуть вас покинути, якщо немає розвитку контенту.

Більшість моїх підписників — з України та сусідніх країн, оскільки мій твіттер російськомовний. Раніше намагалася більше орієнтуватися на англомовну аудиторію, але там дуже велика конкуренція.

Різниця колосальна між нашими користувачами та закордонними підписниками. Іноземці звикли платити за контент, як за музику або фільми. Так само поважають твою працю і твій час.

Більшість користувачів з наших країн поводяться інакше, і з повагою у них проблеми. Не хочу йти вглиб цієї теми — менталітет і бажання халяви, тут нічого не поробиш.

Запити від користувачів можуть бути різними. Зараз я з повною впевненістю можу сказати, що людина може мастурбувати абсолютно на все та чим завгодно. За весь час я заблокувала тільки одного підписника за неповагу — зазвичай мої підписники адекватні

Детальніше вдаватись у подробиці я не хочу, бо це некрасиво по відношенню до підписників.

Ставлення родичів та знайомих зазвичай завжди ділиться 50 на 50. Від «який жах, це ж проституція» до «молодець, я б сама із задоволенням цим займалася, люби себе і нікого не слухай». Люди, які вважають голі фото чимось ганебним, здебільшого мене лише розчулюють. Тут і додати нічого ?

Я не боюсь за своє майбутнє через те, чим я займаюсь. Я доросла жінка і сама вирішила цим займатися — це означає, що я готова до наслідків.

Спілкування та робота з людьми з середньовічними поглядами й поняттями мене не цікавить. Прогресивна людина не буде судити про мене за фото моїх грудей в інтернеті

Інокентій Бест:

— «Я завжди був досить розкутою людиною, тому для мене не було проблемою якось оголитись. Дуже часто люди можуть засуджувати за якесь відверте фото, дівчат можуть навіть назвати повіями, однак я не бачу нічого поганого в цьому. Якщо гарне фото, чому б ні?»

Майже усі мої колишні дівчата мали якісь інтимні фото чи відео від мене, тому я завжди думав «а може вони колись все це діло виставлять десь?».

Ну я їх і випередив: вже пізно, я сам все виставив раніше. У мене є один знайомий, який є продюсером, так би мовити, всієї цієї двіжухи з Онліфенс. Я побачив, що на цьому можна заробити то й вирішив спробувати себе у цьому.

Раніше я займався чим завгодно, не було професії толком спрямованої кудись. Я був кур’єром, менеджером, офіціантом — різноманітні підробітки. Для мене Онліфенс це не професія — це нагода якось порофлити та стати розкутішим.

За прикладом моїх знайомих з цією платформою можна нормально так заробити, якщо серйозно цим займатись.

Як на мене, то я навіть не уявляю, як Онліфенс може заважати роботі. Ну хіба що якщо ви священик чи там політик. Зараз 2021 рік — яка взагалі кому різниця?

Я особливо не приділяю увагу своїй сторінці та її рекламі, однак навіть так я отримую спокійно приблизно $300 на місяць. Звісно ще 20% забирає платформа — непогано вони влаштувались, еге ж?

У мене некласичний контент для Онліфенс — це угар, нав’язаний совком для іноземців, аби вони ахуєвали з того що відбувається.

Відверто кажучи, часом мої підписники-іноземці можуть бути навіть шоковані, однак їм це подобається. Все частіше вони хочуть побачити якісь скетчі типу як у TikTok, радше за якийсь звичний контент — нюдси чи щось на кшталт того. У моїх планах стати якимось стьобним селебріті, який може дістати хуй на публіці, ось щось типу такого.

Більшу частину свого контенту я роблю сам, однак якщо треба щось, так би мовити, «епічне», то прошу допомоги у знайомих. Гроші на створення нових фото чи відео я не витрачаю — не бачу у цьому сенсу.

У мене й так є різноманітний доісторичний реквізит, з яким я й можу працювати: совєцькі прапори, балалайка, навіть голова оленя — все це задає особливого антуражу. Як на мене, навіть веселіше робити контент з тим що є, а не нове купувати.

Свої ідеї я планую в п’яному угарі або ж практично на ходу. Час на створення контенту кожен раз різний — все залежить від того, що я хочу зробити. Ну типу, щоб красиво пофоткатись треба задовбатись. Різниці між підписниками немає. Зазвичай це іноземці, з України та сусідніх країн підписники відсутні. Арабів багато є.

Люди сприймають Онліфенс як звичайну соцмережу — вони розповідають тобі про свої проблеми, жаліються на своє життя. Ну й іноді можуть піпірку тобі свою кинути. Це досить дивно для мене, однак це чудова можливість поугорати

Моїм знайомим все одно, чим я займаюсь насправді. Мене оточують неконсервативні люди, тому я впевнений, що у них може бути лише позитивна реакція на це, особливо коли це ще й приносить гроші.

Мені не страшно, що мої фото можуть десь опублікувати. Якщо я колись стану відомим, й це десь оприлюднять, то це буде чудовий чорний піар — було вже багато схожих випадків.

Знову таки, зараз 2021 рік, взагалі все одно, хто чим займається. А той, хто тикає пальцем в інших та каже, що це не нормально, то хай засуне собі свою думку в сраку

Владислава:

— «Я з самого початку навіть не розглядала інші види моделінгу, крім ню. До традиційної фешн-індустрії я загалом завжди була байдужа. Без одягу я відчуваю себе найбільш природньо і спокійно»

Навіть зараз, коли я сама фотографую портрети інших людей, то надаю перевагу ню. Звичайно, цього не видно на фото, однак це дуже змінює відчуття людини до самої себе.

Одяг це завжди образ і без одягу ми можемо бути на 100% самі собою — такі знімки більш чесні. До того ж одяг завжди забирає увагу від композиції, від обличчя

Основна моя професія — моделінг. Я працюю як ню-модель вже близько чотирьох років, здебільшого мої зйомки закордоном. В Україні модельна робота дуже мало цінується — недостатньо людей готових платити гроші за позування. Більшість моїх знайомих моделей у сфері фешн часто працюють за речі або за відмітку у соцмережах. Відповідно в умовах пандемії поїздки тимчасово скасовані, тож додаткове джерело фінансів не зашкодить.

До того ж мене давно засмучує ставлення соцмереж, зокрема корпорації Фейсбук, до оголеної натури. Онліфенс не обмежує користувачів щодо NSFW-матеріалів, тож це найбільш комфортна соцмережа для всіх хто працює у ню-фотографії на цей час, як мені здається.

Я не сприймаю Онліфенс як професію й тим більше не хотіла б, аби це було моїм основним заробітком. Для мене це просто єдина соцмережа, яка толерує моє мистецтво

Тут заробітки необмежені. Вони залежать лише від того скільки часу ви готові приділяти платформі та загалом просуванню у соцмережах. Добре якщо є якась фан-база, якась аудиторія. Крім цього, платформа дуже вигідна для секс-працівників, акторів порно, вебкам моделей. З Онліфенс можна розвивати свій власний бренд й одночасно платити значно менший відсоток посереднику, аніж на інших сайтах.

Для мене Онліфенс — це соцмережа в першу чергу, тому мої заробітки порівняно невеликі — варіюються від 0 до 1 000 доларів на місяць. Звісно, що цього не вистачає на життя, беручи до уваги, що цей прибуток не дуже стабільний і контрольований. Я ставлюся до нього як до випадкового приємного бонусу

З табуйованого контенту на Онліфенс — все, що забороняє законодавство Великої Британії. З поміченого мною: сайт не дозволяє використовувати слова child, young якщо у вас 18+ профіль.

Контент роблю самостійно, з асистентами, з фотографами, з іншими моделями. Авжеж будь-яка зйомка потребує витрат. Весь прибуток від Онліфенс витрачається фактично на створення нового контенту — це дорога та інша логістика, аренда локації для зйомок. Це не лише й не обов’язково студії. Одяг, аксесуари, мейкап, техніка для зйомки, кейтеринг на майданчику, реквізит, постпродакшн — організація цього всього забирає час від одного дня до одного року.

Я планую лише зйомки та ідеї. Контент не планую, але найближчим часом почну, з контент-планом Онліфенс забиратиме менше часу, як і будь-яка інша соцмережа.

У мене аудиторія здебільшого європейська, трошки Америки. З України дуже мало підписників. Великої різниці між підписниками з різних країн немає.

У нашому менталітеті поки складно лягає на сприйняття думка про платний контент. Хоча прогресивна частина суспільства вважає таку модель комунікації між артистом та аудиторією прийнятною і всіляко заохочує творців

Часом бувають дивні запити від підписників. Наприклад, одного разу в мене благав придбати ношену білизну доволі інтелігентний до цього моменту підписник. Він пропонував мені самій визначити будь-яку ціну, яку я забажаю. Але у мене і без того малувато спіднього, тож такі продажі я поки не розглядаю.

У реальному житті не турбували, проте всім платним підписникам відомі мої інші безкоштовні соцмережі, я не вважаю за потрібне тримати їх в таємниці, але спілкуюсь з прихильниками лише на Онліфенс, зрідка у твіттері, це економить час.

Ставлення родичів та знайомих нейтральне. Більшість не знає, що це таке. Ті, хто щось чув, раді від мене дізнатися більше. Ті, хто в курсі й користуються, вони ж самі мене довго намовляли створити там профіль.

Щодо ставлення до ню-фото загалом — це найкраще допомагає фільтрувати зі свого оточення безнадійних дебілів, які вбачають у фотографії проєкції якихось своїх внутрішніх комплексів. Серед моїх близьких таких немає

Я не боюсь наслідків чи що це колись мені набридне. Я не можу уявити як це може заважати моєму розвитку, якщо це і є мій розвиток.

Я знайома з деякими користувачами у реальному житті. Крім того, є різноманітні групи підтримки онлайн, де можна ділитись інформацією, допомагати одне одному у просуванні тощо. Наразі мій акаунт ще не став популярним.

Конкуренції, на мій погляд, немає і не може бути, ми всі вільні митці, кожен може висловлювати себе як забажає, як вважатиме за потрібне. Ми живемо у час коли єдине чим ти можеш виділятись зпоміж інших це твоя особистість

*****

Раніше ми вже спілкувались зі справжнім онлайн-шахраєм, який ошукує людей на криптовалюту — «Я вкрав біткоїни 94-річного дідуся з Австралії». Також ми вже розповідали історії трьох людей, які відправились у соло-похід у гори — «Максимальна самоізоляція».

А що робити, якщо в загалі немає новин, можна дізнатись у нашому матеріалі про феномен «Повільного телебачення» з Норвегії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...