Реклама

🥴 Науковці знайшли генетичну схильність нелюбові до кави

Це може бути захистом генетичного механізму організму.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🥴 Науковці знайшли генетичну схильність нелюбові до кави
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🥴 Науковці знайшли генетичну схильність нелюбові до кави
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це може бути захистом генетичного механізму організму.

Генетична відраза до кави

Австралійські науковці виявили, що люди, які мало п’ють або навіть відчувають відразу до кави, можуть підсвідомо самостійно регулювати споживання кофеїну. На думку дослідників, однією з причин такої нелюбові може бути генетика.

Здоров’я серцево-судинної системи впливає на споживання кави — люди з високим кров’яним тиском, аритмією та іншими хворобами навіть п’ють менше кави. Генетика людини може самостійно контролювати споживання кофеїну, навіть якщо людина не знає, чи має вона якість проблеми зі здоров’ям.

Як зазначають вчені, це, імовірно, є результатом захисного генетичного механізму:

Це означає, що той, хто п'є багато кави, ймовірно, стійкіший до кофеїну з генетичної точки зору, ніж той, хто п'є дуже мало. І навпаки, людина, не п'є кави, або той, хто п'є каву без кофеїну, більш схильний до побічних ефектів кофеїну і більше схильний до високого кров'яного тиску

Читайте також: ☕️ Дослідження: як часто українці п’ють каву та який найпопулярніший напій

Також у дослідженні зазначають, що у Австралії кожен четвертий чоловік і кожна п’ята жінка страждають від високого кров’яного тиску.

Науковці гадають, що саме генетика визначає наші рішення щодо захисту нашого кардіо-здоров’я. Інакше кажучи, якщо у вас не має бажання пити каву, то цілком імовірно, що на це є причина й організм вважає, що ви вже достатньо випили — більша кількість кофеїну вже буде шкодити.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...