Реклама

🤡 Діти випадково знайшли баґ комп’ютера, який дозволяв користуватись ним без пароля

Про всяк випадок, краще бережіть свій комп'ютер від дітей.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤡 Діти випадково знайшли баґ комп’ютера, який дозволяв користуватись ним без пароля
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤡 Діти випадково знайшли баґ комп’ютера, який дозволяв користуватись ним без пароля
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про всяк випадок, краще бережіть свій комп'ютер від дітей.

Несправності в Linux

Нещодавно користувач robo2bobo на GitHub повідомив, як його діти знайшли несправність в роботі Linux Mint. Зробили вони це цілком випадково — вони грались на комп’ютері батька. Діти намагались «хакнути» його й на загальний подив у них це вийшло.

Діти просто натискали навмання усі клавіші комп’ютера — й звичайну клавіатуру, й екранну. Саме не екранній клавіатурі вони знайшли несправність, яка дозволяла користуватись комп’ютером без розблокування. Тобто, можна було обійти пароль та інші засоби безпеки.

Спочатку батькові здалось, що це був поодинокий випадок й нічого дивного не трапилось.

Я намагався відтворити несправність самостійно, однак, нічого не вийшло. Напевно, для цього потрібно щонайменше чотири маленькі долоньки, аби одночасно набирати текст на екранній клавіатурі та звичайній

Користувач robo2bobo
Читайте також: 😈 «Я вкрав біткоїни 94-річного дідуся з Австралії» — як працюють онлайн-шахраї в Україні. Особистий досвід

Однак діти змогли повторити цю процедуру й повторно на очках батька отримали доступ до його комп’ютера. Помилка в Linux Mint виникала при натисканні клавіші ‘ē’ на екранній клавіатурі.

Розробники вже виправили цю несправність й навіть взагалі планують додати налаштування, що дозволить не виводити екранну клавіатуру, коли комп’ютер заблокований.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...