Реклама

🐕 NASA відправить на Марс зграю робопсів

Це навіть може стати сюжетом для фантастичного серіалу.
Čytaty latynkoju
🐕 NASA відправить на Марс зграю робопсів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🐕 NASA відправить на Марс зграю робопсів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це навіть може стати сюжетом для фантастичного серіалу.

NASA та Boston Dynamics

Наразі для вивчення Червоної планети використовують різноманітні марсоходи, що пересуваються за допомогою шасі. Це дозволяє зберігати стійкість, не потребує багато енергії та є легким для керування. Однак, це унеможливлює дослідження печер, скель та схилів — такі поверхні дуже важко подолати марсоходам.

Аби дізнатись більше про Марс, на конференції AGU Fall Meeting представили Mars Dogs — модифіковану версію роботів Boston Dynamics для дослідження планети. Нова версія робособак отримала назву Au-Spot.

NASA та Boston Dynamics

Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Очікується, що роботи дозволять дослідити усі важкодоступні локації, які до цього залишались невідомими.

Au-Spot матимуть покращену систему навігації — вони зможуть аналізувати перешкоди на своєму шляху та навіть обрати найоптимальніші дороги. Крім того, робособаки зможуть складати віртуальні мапи печер та підземних тунелів — це дозволить дізнатись більше про інфраструктуру Марсу та відтворити ландшафт планети.

Головна перевага Au-Spot полягає в тому, що якщо навіть роботи й впадуть, то вони зможуть одразу піднятись. Мінусом марсоходів є те, що необхідно чекати тижнями сприятливих погодних умов, аби правильно підняти пристрій. Іноді науковцям NASA доводиться приймати незвичні рішення, наприклад, вони раніше змогли полагодити зонд на Марсі змусивши його вдарити себе лопатою? NASA полагодила апарат на Марсі, змусивши його вдарити себе лопатою.

За планами на Марс надішлють трьох роботів. Наразі вже готують спеціальних собак — навчають проходити перешкодити, моделюють складними територіями та відтворюють поверхню планети.

Коли саме відправлять робопсів — ще точно невідомо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...