Реклама

📱 Українські банки зможуть приймати паспорти з «Дії» під час касових операцій

Скористатись новою послугою можна буде вже з 1 грудня.
Čytaty latynkoju
📱 Українські банки зможуть приймати паспорти з «Дії» під час касових операцій
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Українські банки зможуть приймати паспорти з «Дії» під час касових операцій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Скористатись новою послугою можна буде вже з 1 грудня.

«Дія» та касові операції

Згідно з постановою правління Національного банку України №148 «Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні», вже з наступного місяця в банках України можна буде провести ідентифікацію під час касових операцій за допомогою цифрового паспорта у мобільному застосунку «Дія».

Також відповідно до постанови спростили процес дослідження сумнівних щодо справжності та платоспроможності банкнот і монет — замість паспортних даних клієнт може надати свій номер телефону чи електронну пошту.

[scribd id=485903333 key=key-3dYkFCwtK3DMd6L6mIEb mode=scroll]

В НБУ вважають, що такі зміни сприятимуть спрощенню проведення касових операцій для клієнтів та банків. Окрім того, якість готівки в обігу завжди контролюватимуть та виводитимуть неплатоспроможні купюри та монети значно швидше.

Читайте також: 📱 В Україні з’явився Гід з державних послуг — знайти інформацію щодо 1 000 послуг

Раніше в Україні дозволили дистанційно відкривати банківський рахунок з «Дія»? В Україні дозволили дистанційно відкривати банківський рахунок з «Дія».

Банківський рахунок з цифровим паспортом

Як передає Мінцифра, Національний банк дозволив дистанційно відкривати банківські рахунки за допомогою застосунку «Дія».

Скористатись цією функцією можуть всі українці, у яких є біометричні документи (ID-картка чи закордонний паспорт) у програмі. Новий метод ідентифікації та верифікації клієнта банк зможе використовувати після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації. Сам процес проходитиме так:

  • банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в «Дія» через BankID;
  • після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;
  • через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;
  • після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...