Реклама

📱 В Україні дозволили дистанційно відкривати банківський рахунок з «Дія»

Відтепер не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо відповідний документ є у застосунку.
Čytaty latynkoju
📱 В Україні дозволили дистанційно відкривати банківський рахунок з «Дія»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 В Україні дозволили дистанційно відкривати банківський рахунок з «Дія»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо відповідний документ є у застосунку.

Банківський рахунок з цифровим паспортом

Як передає Мінцифра, Національний банк дозволив дистанційно відкривати банківські рахунки за допомогою застосунку «Дія».

Скористатись цією функцією можуть всі українці, у яких є біометричні документи (ID-картка чи закордонний паспорт) у програмі.

Новий метод ідентифікації та верифікації клієнта банк зможе використовувати після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації. Сам процес проходитиме так:

Читайте також: 📱 В Україні з’явився Гід з державних послуг — знайти інформацію щодо 1 000 послуг
  • банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в «Дія» через BankID;
  • після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;
  • через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;
  • після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Наразі запустили тестовий період, оскільки банкам потрібен час для підключення до системи Мінцифри. Однак в міністерстві обіцяють, що можливість дистанційно відкрити банківський рахунок буде доступною для всіх українців вже найближчим часом.

Також ми вже раніше писали? У застосунку «Дія» почався бета-тест цифрового свідоцтва про народження, оплати штрафів ПДР та своїх боргів, як у застосунку «Дія» почався бета-тест цифрового свідоцтва про народження, оплати штрафів ПДР та своїх боргів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...