Реклама

📱 Презентували оновлення «Дія» 2.0: нові функції, оновлений дизайн та багато іншого

З 1 вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати паперові документи.
Čytaty latynkoju
📱 Презентували оновлення «Дія» 2.0: нові функції, оновлений дизайн та багато іншого
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Презентували оновлення «Дія» 2.0: нові функції, оновлений дизайн та багато іншого
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З 1 вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати паперові документи.

«Дія» 2.0

Сьогодні відбулась онлайн-презентація нових функцій застосунку «Дія». Відтепер для всіх користувачів стали доступні наступні функції:

  • Картка платника податків (РНОКПП).
  • Довідка переселенця (ВПО).
  • Свідоцтво про народження вашої дитини.
  • Відображення техпаспорта в належного користувача.

Додали можливість сплати штрафів за порушення ПДР, оплату боргів за виконавчими провадженнями та дозволили ділитися копіями цифрових документів.

Окрім того, з’явились нові підказки, оновили нижнє меню та дизайн розділу «Повідомлення». До того ж додали сканер QR-кодів та штрихкоди для підтвердження дійсності документа.

Вже з 1 вересня наступного року органи влади не матимуть право вимагати паперові документи — можна буде повноцінно користуватись цифровими версіями. 

Також презентували цілий перелік нових функцій для платформи «Дія».

Послуга єМалятко

Відтепер функція єМалятко доступна для батьків зі всієї України онлайн. Відповідно до цифр Мінцифри за дев’ять місяців тестового періоду роботи платформи зареєстрували 27 420 заяв. Наразі вже є 208 офлайн точок надання послуги — 41 пологовий будинок, 70 ЦНАП, 37 міст та 96 відділів ДРАЦС.

Відтепер батькам не потрібно оформлювати всі документи окремо. Достатньо авторизуватися на платформі і всі необхідні документи оформлять у фоновому режимі. Це включає в себе:

  • державна реєстрація народження дитини;
  • реєстрація місця проживання народженої дитини;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;
  • визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою;
  • визначення приналежності новонародженої дитини до громадянства України;
  • внесення інформації про новонародженого дитини до Єдиного державного демографічного
  • реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому;
  • реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я;
  • отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;
  • призначення допомоги багатодітним сім’ям.

Найвшидша реєстрація бізнесу в світі

Як повідомив міністр Федоров, тепер на платформі «Дія» на додачу до ФОП можна зареєструвати і ТОВ. Оформити ТОВ можна так:

  • реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту. Подача заяви займає 20 хвилин
  • перехід ТОВ на діяльність на підставі модельного статуту. Подача заяви: 10 хвилин

Можна вибрати спрощену систему оподаткування і подати заявку на реєстрацію платників ПДВ. Раніше ці взаємовиключні заяви формувалися одночасно, що було перешкодою для ТОВ здійснювати свою діяльність. В онлайні ми додали функції, недоступні в режимі оффлайн. Змінити становище або вибрати деякі пункти статуту можна тільки онлайн.

Михайло Федоров, Голова Мінцифри

Цифри «Дії»

  • Це перший у світі цифровий паспорт та четверті в Європі цифрові водійські посвідчення
  • Мобільним застосунком користується понад 5 мільйонів людей в Україні
  • Більше 30 тисяч бета-тестувальників
  • Понад 143 тисячі відвідувань онлайн-платформи
  • 300 тисяч українців пройшли курси «Дія. Цифрова освіта»
  • Представлено 8 послуг для батьків новонароджених

Нові функції застосунку «Дія»

РНОКПП

РНОКПП — раніше він називався ІПН (індивідуальний податковий номер) не відображається одразу після авторизації в «Дії». Застосунок спрямовує запит до реєстру для перевірки ПІБ, дати народження та номера РНОКПП. Це займає близько 20 хвилин після першої авторизації. Після цього на картці платника податків з’являється напис «Верифіковано» і номер є доступним для перегляду.

Валідність номера перевіряється аналогічно з іншими документами в «Дії» — за допомогою QR-коду.

Довідка переселенця (ВПО)

Раніше ця довідка була паперовою. Тепер вона буде доступною і в цифровому вигляді. Довідка відображатиме прізвище, ім’я та по батькові її власника, стать, інформацію про документи, які підтверджують особу, та зареєстроване і фактичне місця проживання.

Штрафи ПДР в «Дія»

Програма відображатиме поточні штрафи та надсилати сповіщення. Також за допомогою застосунку можна буде оплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху — наразі лише тільки фото- та відеофіксації.

«Дія» підтягує штрафи з Реєстру адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху. Аби побачити штрафи необхідно мати техпаспорт або водійське посвідчення у «Дії».

Оплатити штрафи ПДР можна за допомогою картки, Google Pay чи Apple Pay. Квитанція зберігається в програмі, також її можна завантажити або надіслати на електронну пошту.

Після сплати штрафу він переходить у статус «очікує на зарахування». Після зміни статусу цього штрафу на «оплачено» в системі МВС штраф переходить у статус «оплачено» в «Дії», а потім відправляється в архів.

Процес електронної сплати штрафів ПДР законодавчо врегульовано постановою КМУ від 4.12.2019 про «Питання Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та Єдиного державного порталу адміністративних послуг».

Перегляд та сплата боргів у «Дії»

Застосунок відображає та дозволяє оплачувати борги в рамках виконавчих проваджень. У «Дії» можна ознайомитися з інформацією, чи є у вас виконавчі провадження, де вас визнано боржником. У разі наявності таких можна швидко сплатити борги онлайн.

Читайте також: 🤳🏻 Діджиталізація МОЗ: у міністерстві планують об’єднати кабінет пацієнта та застосунок «Дія»

Застосунок «Дія» підтягує борги з Автоматизованої системи виконавчих проваджень (АСВП) Міністерства юстиції. Після авторизації в застосунку за вашим РНОКПП підтягуються подробиці про виконавчі провадження.

Процес сплати боргів врегульовано наказом Мін’юсту від 05.08.2016 № 2432/5 «Про затвердження Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження».

Свідоцтво про народження

Цифрове свідоцтво про народження дитини тепер доступно для батьків у мобільному застосунку. У програмі можна побачити свідоцтва видані з 2004 року до 2019 року. Аби додати документ натисніть «додати свідоцтво про народження» в розділі «документи». Введіть серію та номер свідоцтва.

Документ підвантажиться:

  • Якщо прізвище та дата народження батьків (тата або мами — того, хто робить запит на додавання свідоцтва) в реєстрі збігаються з даними батьків у Дії (мами або тата).
  • Якщо не існує інших обмежень: батьки не вказані у свідоцтві про народження/батьків позбавили прав та ін.


У свідоцтві генеруються QR-код для верифікації документа. Bar-код — для перевірки дійсності документа та шерінгу (можливості поділитися цифровою копією). Документ доступний для обох батьків, якщо вони додадуть свідоцтво до свого застосунку.

Також ми вже раніше писали??‍♀️ У бета-версії Telegram дозволили залишати коментарі до постів, як у Telegram дозволили залишати коментарі до постів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...