Реклама

📱 У застосунку «Дія» почався бета-тест цифрового свідоцтва про народження, оплати штрафів ПДР та своїх боргів

Незабаром нові можливості стануть доступні для всіх користувачів.
Čytaty latynkoju
📱 У застосунку «Дія» почався бета-тест цифрового свідоцтва про народження, оплати штрафів ПДР та своїх боргів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 У застосунку «Дія» почався бета-тест цифрового свідоцтва про народження, оплати штрафів ПДР та своїх боргів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Незабаром нові можливості стануть доступні для всіх користувачів.

Бета-тестування в «Дія»

Розпочалось попереднє тестування нових функцій програми «Дія». Наразі застосунок вже має електронний паспорт, ID-картку, водійське та студентське посвідчення. І вже скоро до програми додадуть нові функції:

  • свідоцтво про народження дитини
  • перегляд та оплата штрафів за порушення ПДР (фото та відеофіксація)
  • перегляд та оплата боргів за виконавчими провадженнями фізичними особами-боржниками

Бета-тест можливостей розпочався сьогодні для обмеженого кола користувачів.

Штрафи ПДР в «Дія»

Програма відображатиме поточні штрафи та надсилати сповіщення. Також за допомогою застосунку можна буде оплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху — наразі лише тільки фото- та відеофіксації.

«Дія» підтягує штрафи з Реєстру адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху. Аби побачити штрафи необхідно мати техпаспорт або водійське посвідчення у «Дії».

Оплатити штрафи ПДР можна за допомогою картки, Google Pay чи Apple Pay. Квитанція зберігається в програмі, також її можна завантажити або надіслати на електронну пошту.

Після сплати штрафу він переходить у статус «очікує на зарахування».

Після зміни статусу цього штрафу на «оплачено» в системі МВС штраф переходить у статус «оплачено» в «Дії», а потім відправляється в архів.

Процес електронної сплати штрафів ПДР законодавчо врегульовано постановою КМУ від 4.12.2019 про «Питання Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та Єдиного державного порталу адміністративних послуг».

Перегляд та сплата боргів у «Дії»

Застосунок відображає та дозволяє оплачувати борги в рамках виконавчих проваджень. У «Дії» можна ознайомитися з інформацією, чи є у вас виконавчі провадження, де вас визнано боржником. У разі наявності таких можна швидко сплатити борги онлайн.

Читайте також: 🤳🏻 Діджиталізація МОЗ: у міністерстві планують об’єднати кабінет пацієнта та застосунок «Дія»

Застосунок «Дія» підтягує борги з Автоматизованої системи виконавчих проваджень (АСВП) Міністерства юстиції. Після авторизації в застосунку за вашим РНОКПП підтягуються подробиці про виконавчі провадження.

До цього вже проводили??‍♂️ В застосунку «Дія» почався бета-тест електронного РНОКПП — податкового номера бета-тест електронного РНОКПП — податкового номера. Очікується, що в загальному доступі ця функція з’явиться вже наступного місяця, на презентації нових послуг програми.

Процес сплати боргів врегульовано наказом Мін’юсту від 05.08.2016 № 2432/5 «Про затвердження Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження».

Свідоцтво про народження

Цифрове свідоцтво про народження дитини тепер доступно для батьків у мобільному застосунку. У програмі можна побачити свідоцтва видані з 2004 року до 2019 року. Аби додати документ натисніть «додати свідоцтво про народження» в розділі «документи». Введіть серію та номер свідоцтва.

Документ підвантажиться:

  • Якщо прізвище та дата народження батьків (тата або мами — того, хто робить запит на додавання свідоцтва) в реєстрі збігаються з даними батьків у Дії (мами або тата).
  • Якщо не існує інших обмежень: батьки не вказані у свідоцтві про народження/батьків позбавили прав та ін.


У свідоцтві генеруються QR-код для верифікації документа. Bar-код — для перевірки дійсності документа та шерінгу (можливості поділитися цифровою копією). Документ доступний для обох батьків, якщо вони додадуть свідоцтво до свого застосунку.

Як взяти участь у тестуванні

Наразі реєстрація на тестування закрита, оскільки досягнуто максимальної кількості учасників. Якщо тестування колись знову відкриється, ви зможете дізнатися про це на спеціальному сайті.

Звичайна версія застосунку «Дія» вже доступна як для власників iOS, так і Android. У нього також є окремий сайт.

Також ми вже раніше писали? В Україні з’явився Гід з державних послуг — знайти інформацію щодо 1 000 послуг, як в Україні з’явився Гід з державних послуг — знайти інформацію щодо 1 000 послуг.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...