Реклама

📱 Face ID в масках, контроль COVID-19 та інші можливості в оновленні iOS 13.5

У оновленні з'явились функції, що можуть знадобитись під час карантину.
Čytaty latynkoju
📱 Face ID в масках, контроль COVID-19 та інші можливості в оновленні iOS 13.5
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Face ID в масках, контроль COVID-19 та інші можливості в оновленні iOS 13.5
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У оновленні з'явились функції, що можуть знадобитись під час карантину.

Оновлення iOS 13.5 для iPhone

Оскільки до всесвітньої онлайн конференції WWDC 2020 від Apple ще місяць, у компанії вирішили випустити оновлення трішки раніше ніж зазвичай, адже воно містить спеціальні функції для боротьби з COVID-19.

Про деякі особливості оновлення ми вже знали раніше з чуток, проте також є й багато нового.

Нотифікації COVID-19

Компанії Apple та Google раніше повідомляли про співпрацю під час розробки спільного застосунку, що дозволить контролювати розповсюдження COVID-19. Тепер в оновленні iOS 13.5 ми можемо побачити перші результати роботи над програмою.

Аби детально ознайомитись з новою функцією, відкрийте «Налаштування», потім розділ «Конфіденційність», там оберіть категорію «Здоров’я» і ви побачите «Сповіщення про COVID-19». Саме у цьому розділі знаходиться вся інформація про нотифікації та як вони працюють.

Читайте також: 📉 Apple відкрила доступ до статистики пересування людей під час пандемії

Ідея програми полягає в тому, що користувачі застосунку, які захворіли на COVID-19 та дізнались про свій діагноз, можуть повідомити про це місцеві органи охорони здоров’я. Потім метод ExposureNotification надішле повідомлення усім, хто міг знаходитись у можливому контакті з хворим та потенційно може заразитись інфекцією.

Ця система використовує Bluetooth для реєстрації смартфонів інших користувачів з такою ж функцією в певному радіусі — якщо повз вас пройде людина з підтвердженим діагнозом COVID-19, ваш смартфон повідомить про це. Система цілком анонімна та не відображає інформацію про власників та не використовує ваше місцеперебування.

До того ж, компанії надали доступ до API застосунку — окремо для iOS та Android. Також вони опублікували перелік правил та вимог до розробників, з яким можна ознайомитись за посиланням? Apple та Google показали інтерфейс застосунку для застереження COVID-19.

Обхід Face ID

У час карантину заради безпеки необхідно носити захисну маску, проте це дуже заважало користувачам з телефонами, що мають Face ID. Система просто не розпізнавала власника і не можна було повноцінно скористуватись функцією. Лише з третьої чи четвертої спроби телефон надавав можливість розблокувати його за допомогою паролю.

Система Face ID розпізнає, якщо на вашому обличчі є маска, і одразу запропонує користувачеві розблокувати телефон за допомогою паролю.

Налаштування FaceTime

Інша функція в оновленні також пов’язана з карантином. Раніше, під час відеоконференцій у FaceTime, система постійно змінювала картинку та спікера відеодзвінка. Проте це було дуже незручно та сильно відволікало на ділових конференціях, де є багато людей і відео постійно змінювалось.

Тепер користувачі можуть самі обирати, що або кого буде відображати застосунок. Така функція вже була раніше на інших платформах для відеодзвінків, наприклад, Zoom або Google Meet.

Невідкладний доступ до Medical ID. 

Тепер застосунок Health може відображати вашу медичну карту Medical ID на екрані блокування. Це може знадобитись під час екстрених ситуацій, коли вам може бути потрібна невідкладна допомога. Ви можете обрати, яку саме інформацію необхідно розмістити на екрані та що необхідно робити в тій чи іншій ситуації.

Наразі ця функція доступна лише у США, проте у компанії обіцяють, що згодом вона стане доступною для всіх користувачів.

Apple Music в сторіз Instagram

Тепер ви можете ділитись своїми улюбленними піснями в Apple Music через історії в Instagram.

Для цього просто оберіть пісню, якою ви хочете поділитись, оберіть «Поділитись» та натисніть на іконку Instagram. Далі система сама зробить гарну картинку для формату сторіз і ви вже можете поділитись нею з підписниками.

Раніше ми вже писали? WWDC 2020 онлайн: нова версія watchOS, iOS 14 та інші цікавинки — що покажуть на конференції Apple, що покажуть на конференції Apple WWDC 2020 онлайн — нову версі/ watchOS, iOS 14 та інші цікавинки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...