Реклама

🍏 WWDC 2020 онлайн: нова версія watchOS, iOS 14 та інші цікавинки — що покажуть на конференції Apple

Також анонсували спеціальний конкурс для студентів-розробників.
Čytaty latynkoju
🍏 WWDC 2020 онлайн: нова версія watchOS, iOS 14 та інші цікавинки — що покажуть на конференції Apple
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 WWDC 2020 онлайн: нова версія watchOS, iOS 14 та інші цікавинки — що покажуть на конференції Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також анонсували спеціальний конкурс для студентів-розробників.

Конференція WWDC 2020 від Apple

Компанія Apple оголосила, що конференція для розробників WWDC 2020 відбудеться 22 червня о 20:00 за київським часом. Захід вперше пройде в онлайн-форматі, на ньому компанія представить свої нові програмні та апаратні продукти. До того ж доступ до конференції буде безкоштовним для всіх розробників через застосунок Apple Developer або сайт Apple Developer.

Переглянути трансляцію можна на офіційному сайті та на YouTube-каналі Apple.

Про сам переніс конференції в онлайн формат компанія повідомила? Apple проведе конференцію WWDC 2020 онлайн через пандемію COVID-19 ще у березні.

Сам захід триватиме тиждень, але усі головні анонси компанія зазвичай проводить на ранковій презентації в перший день. Сама конференція буде складатися з безлічі різноманітних онлайн-сесій, розділених на блоки. На деяких з них фахівці компанії розкажуть про новинки та розробки iOS, iPadOS та MacOS. Під час проведення онлайн-семінарів розробники спілкуватимуться з інженерами Apple. Точна інформація та розклад конференції стануть доступними на сайті найближчим часом.

Вперше конференція відбудеться в онлайн-форматі з відкритим доступом. Раніше для того щоб потрапити на захід треба було брати участь у конкурсі, що коштує $1599 — у цю суму не входили переліт та проживання під час конференції. Як повідомляє головний виконавчий президент Філ Шиллер, на цьогорічному заході планують зібрати рекордну кількість відвідувачів.

WWDC20 стане нашою найбільшою конференцією, що протягом тижня в червні збере глобальне товариство розробників, яке налічує понад 23 мільйони осіб — це буде найбільша кількість за останні 30 років.

Філ Шиллер, Головний виконавчий президент Apple

Для компенсації збитків через переведення конференції в онлайн Apple пообіцяла передати мільйон доларів місцевим організаціям в Сан-Хосе, де зазвичай проводився захід.

Що можна буде очікувати на заході

Очікується, що на WWDC 2020 Apple покаже нові версії операційних систем — iOS 14, iPadOS 14, macOS 10.16 та watchOS 7.

iOS 14

За чутками, можна очікувати, що в оновленні з’явиться вбудований застосунок для фітнесу, де будуть спеціальні програми та відео для занять спортом. Усі матеріали можна буде завантажувати на сам девайс. Також очікується, що ця програма буде працювати з Apple Watch — це дозволить відслідковувати те, як ви займаєтесь спортом.

Читайте також: 📱 Apple дозволить Face ID розблоковувати телефон в захисній масці

Месенджер iMessage також може отримати оновлення — можна буде вимикати повідомлення у групових чатах, проте ви отримаєте нотифікацію, якщо вас хтось згадає або зазначить у бесіді.

PencilKit, що є частиною iOS, яка відповідає за підтримку Apple Pencil, дозволить «малювати» літери замість того, щоб набирати їх на клавіатурі.
Дуже схожу функцію наразі мають Apple Watch. Проте, якщо на годиннику її необхідність зумовлена маленьким екраном, на телефонах це дозволить «набирати» текст не відволікаючись від роботи

Також Apple дозволить змінювати програми за замовчанням в iOS, про що ми писали? Apple дозволить змінити програми за замовчанням в iOS раніше.

iPadOS 14

Ранній код, виявлений в операційній системі, надає інформацію, що Apple працює над вдосконаленою підтримкою курсорів для iPad. Після оновлення, ймовірно, якщо ви не користуєтеся мишею підключеною до iPad, курсор зникатиме з екрану.

Також можливо додадуть нові жести, що зможуть замінити саму мишу — якщо доторкнутись до екрану двома пальцями, до прикладу, це спрацює як натиск на праву кнопку миші.

До того ж PencilKit в iPadOS 14 може також дозволити «малювати» літери, як і iOS 14.

macOS 10.16

Наразі не так вже й багато відомо деталей про нову операційну систему. У мережі є лише декілька варіантів назви нової операційної системи: Marin, Monterey, Sacramento, Sequoia, Sonoma, Tahoe або Ventura.

Раніше вже повідомлялось? Apple планує випускати комп’ютери Mac на базі власного процесора A14, що Apple планує випускати комп’ютери Mac на базі власного процесора A14, але не варто їх очікувати на цій конференції. Також компанія нещодавно презентувала? Новий MacBook Air: нарешті те, чого чекали фанати лінійки нову модель MacBook Air.

watchOS 7

Вже давно є чутки щодо великого оновлення ОС для смарт-годинників Apple Watch.

Можна очікувати новий режим відстеження сну, що дозволить контролювати, чи достатньо ви відпочиваєте. Поки власник спить, годинник, імовірно, вживатиме менше енергії, оскільки режим збереження заряду вмикатиметься автоматично.

Нова версія watchOS, як завжди, принесе додаткові циферблати, серед яких — Infograph Pro, що матиме тахіметр (пристрій для розрахування швидкості на основі часу в дорозі).

Також після оновлення користувачі зможуть ділитися з іншими циферблатами зі своїми налаштуваннями кольорів, розташування елементів тощо.
Щоправда, чуток про довгоочікувану підтримку циферблатів сторонніх розробників поки немає

Окрім того буде покращення батьківського контрою — можна буде під’єднати годинник, що належить дитині, до телефону батьків.

Доступ для розробників

Бета-версії нових ОС для розробників стануть доступні вже в процесі проведення конференції. Ймовірно, що на конференції Apple також анонсує свої нові продукти, про котрі вже давно говорять — пошукові трекери AirTags, оновлену версію Apple TV, нові навушники та персональні комп’ютери серії iMac Pro.

Також компанія оголосила про конкурс для розробників, що ще навчаються.

Swift Student Challenge

Участь у цьому конкурсі можуть брати учні середніх класів зі всього світу. Усі учасники повинні зробити невеликий мобільний застосунок мовою програмування Swift. Раніше ми вже писали??‍? TIOBE опублікували рейтинг популярності мов програмування — С лідирує, а Java втрачає позиції про рейтинг найпопулярніших мов для програмування і Swift потрапила до цього переліку.

Зареєструватись на конкурс можна тут. Подати свій проєкт треба до 18 травня 9:59. Усі переможці отримають фірмові набори значків та куртки з символікою конференції.

Також раніше ми вже писали? Apple та Google показали інтерфейс застосунку для застереження COVID-19, як Apple та Google показали інтерфейс застосунку для застереження COVID-19

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...