Реклама

🌍 Microsoft запускає платформу для контролю екології та стану Землі: «Планетарний комп’ютер»

Новий проєкт дозволить відслідковувати стан екології по всьому світу.
Čytaty latynkoju
🌍 Microsoft запускає платформу для контролю екології та стану Землі: «Планетарний комп’ютер»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌍 Microsoft запускає платформу для контролю екології та стану Землі: «Планетарний комп’ютер»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новий проєкт дозволить відслідковувати стан екології по всьому світу.

Компанія оголосила про запуск цілої низки ініціатив, спрямованих на покращення захисту і збереження біорізноманіття та екосистем у всьому світі. Одним з проєктів програми став так званий «Планетарний комп’ютер».

«Планетарний комп’ютер» від Microsoft

«Планетарний комп’ютер» — це відкрита обчислювальна платформа зі штучним інтелектом на базі хмарного сервісу Microsoft Azure. Платформа призначена для відстеження даних про стан Землі, а отримана інформація дозволить стежити за змінами в екосистемі.

Наприклад, система дозволить відслідковувати зміну розмірів лісів, оцінювати ризики затоплень або виявляти факти надмірно агресивного видобутку природних ресурсів.

Також повідомляється, що будь-яка людина на планеті зможе оновлювати і доповнювати інформацію. Доступ до платформи в першу чергу отримають вчені, фахівці з охорони природи, некомерційні організації та уряди країн.

Завдання комп’ютера буде полягати не тільки в тому, щоб виділити види, біорізноманіття та екосистеми, життєво важливі для здоров’я і процвітання Землі, але і в оцінці різних чинників, які можуть позитивно або негативно впливати на них.

Читайте також: 👨🏼‍💼В Україні відкриють доступ до даних про землю — ухвалили закон

Користувачі зможуть здійснювати пошук за геовідмітками та координатам замість ключових слів.  Хмарні ресурси дозволять зберігати і швидко передавати дані, а також оформляти їх для підготовки аналітичних звітів та виявлення закономірностей змін в екосистемі.

«Планетарний комп’ютер» став продовженням глобальної екологічної ініціативи Microsoft, про яку компанія оголосила в січні 2020 року. Також у планах компанії знайти метод для зменшення викидів вуглецю у світі до 2030 року. До того ж Microsoft вже виділила понад $50 мільйонів на підтримку екології по всьому світу.

Також ми раніше писали? Джефф Безос пообіцяв виділити 10 мільярдів доларів на боротьбу зі зміною клімату, як Джефф Безос пообіцяв виділити 10 мільярдів доларів на боротьбу зі зміною клімату.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...