Реклама

👨🏼‍💼В Україні відкриють доступ до даних про землю — ухвалили закон

Сьогодні відбулось позачергове засідання Ради, де ухвалили новий законопроєкт.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💼В Україні відкриють доступ до даних про землю — ухвалили закон
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨🏼‍💼В Україні відкриють доступ до даних про землю — ухвалили закон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні відбулось позачергове засідання Ради, де ухвалили новий законопроєкт.

Законопроєкт про створення інфраструктури геоданих

Сьогодні було ухвалено закон №2370 «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», який розглядали в другому читанні.

Новий закон передбачає запуск повноцінної бази всіх геоданих України — земельні ділянки та нерухомість, а також населені пункти, ліси, надра, транспортні мережі та державний кордон.

Наразі не існує схожої бази даних, уся інформація зберігається окремо в регіональних відділах земельного кадастру.

Також існувала проблема з класифікацією та зберіганням даних інформації. Не було точних вимог до структури, складу та розподілу характеристик геоданих, що дуже часто призводило до невідповідностей в інформації.

До того ж не було відкритого доступу до даних, оскільки спочатку треба було подавати заявку на запит, щоб отримати певну інформацію.

Мета нового закону полягає в тому, щоб надати відкритий доступ до всієї інформації геоданих. Тобто Національний геопортал стане єдиним ресурсом, де можна буде отримати усю необхідну інформацію.

Чому цей закон на часі

Нещодавно ухвалили⚡️ Рада ухвалила закон №2178-10 про ринок землі: лише фізособи та без іноземців закон №2178-10 про ринок землі, що стало однією з найочікуваніших реформ з часів незалежності.

Розвиток інфраструктури геоданих потрібен для відкриття ринку землі, оскільки це зробить сам процес прозорим та позбавленим корупції.

Що саме передбачає земельна реформа, можна дізнатись за посиланням⚡️ Рада ухвалила закон №2178-10 про ринок землі: лише фізособи та без іноземців.

Також ми раніше писали⚡️ Верховна Рада ухвалила в першому читанні необхідний документ для траншу МВФ — банківський законопроєкт, як Верховна Рада прийняла необхідний документ для траншу МВФ — банківський законопроєкт.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...