Реклама

🧣 Вчені створили унікальний шарф, котрий може замінити медичні маски

Вчені Манчестерського університету технологій створили незвичайний шарф, здатний замінити медичні маски.
Čytaty latynkoju
🧣 Вчені створили унікальний шарф, котрий може замінити медичні маски
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧣 Вчені створили унікальний шарф, котрий може замінити медичні маски
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчені Манчестерського університету технологій створили незвичайний шарф, здатний замінити медичні маски.

Шарф проти COVID-19

За словами дослідників, на відміну від звичайних масок шарф можна використовувати багато разів і носити протягом декількох годин. Також його можна прати і він не завдає шкоди людському організму після контакту з мікробами.

Як зазначає професорка Сабіна Флітч, котра працювала над створенням шарфа, його ефективність полягає в спеціальному хімічному покритті, яке змушує вірус прилипати до неї, де він перестає існувати.

Біолог Алан Грін повідомляє, що цей шарф захищає людей, що носять його, від вдихання чого-небудь, і запобігає поширенню крапель від зараженої людини.

Потрапляючи на звичайні медичні маски, вірус все ще живе на поверхні, тому, коли користувач знімає її, руки забруднюються. Це одна з найбільших проблем з масками — вони не зупиняють передачу COVID-19.

Алан Грін , Біолог

Пов’язка покрита сполуками, схожими на ті, які знаходяться у верхніх дихальних шляхах людини і допомагають організму боротися з інфекціями. Покриття забезпечує 96% захисту від повітряних вірусів.

Придбати шарф можна на сайті за £20 (приблиизно 680 гривень). Але через велику кількість замовлень, оформлення доставки може зайняти від 5 робочих днів.

Раніше ми вже розповідали??‍⚕️ Tesla розпочала виробляти власні медичні прилади, як Tesla розпочала виробляти власні медичні прилади.

Прилади від Tesla

Компанія розмістила новий відеоролик, де можна побачити, як інженери Tesla демонструють дві версії апаратів для штучної вентиляції легенів — прототип приладу та його повна версія.

Генеральний директор компанії, Ілон Маск, пообіцявзробити апарати ШВЛ, після того як мер Нью-Йорка попросив про допомогу в боротьбі з розповсюдженням вірусу COVID-19.

Компанія вирішила розробити свій власний концепт приладу, а не використовувати вже готову модель для розробки. Tesla пояснює своє рішення тим, що для компанії зручніше та краще виробляти аппарати з власними деталями.

Для розробки будуть використовувати кілька компонентів зі своїх машин. Одними з таких частин стане комп’ютер з авто Model 3 та підвіска з Model S. Така модифікація приладів повинна покращити швидкість аппаратів ШВЛ.

Також ми вже раніше писали? Вакцина від COVID-19: розпочалось тестування на людях, як розпочалось тестування вакцини від COVID-19 на людях.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...