Реклама

💉 Вакцина від COVID-19: розпочалось тестування на людях

Розпочались іспити можливої вакцини від COVID-19.
Čytaty latynkoju
💉 Вакцина від COVID-19: розпочалось тестування на людях
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💉 Вакцина від COVID-19: розпочалось тестування на людях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розпочались іспити можливої вакцини від COVID-19.

Ліки від COVID-19

Багато компаній та організацій по всьому світу проводять дослідження та іспити над вакциною проти вірусу COVID-19. Компанія Inovio Pharmaceuticals вже протестувала медичний засіб INO-4800 на тваринах і оголосила про перші іспити ліків на людях.

Результати перших доклінічних досліджень INO-4800 показали, що ліки працюють завдяки новим антитілам, котрі починає виробляти організм завдяки медичному засобу. Такі подібні вакцини вже дозволені для лікування інфекції у тварин, але ще не дозволені для людей.

Вакцина базується на минулих розробках ліків проти Близькосхідноого респіраторного синдрому (БСРС). Компанія отримала багатообіцяючі результати та високий рівень антитіл, вироблених у суб’єктів, що отримали медичний засіб.

Inovio Pharmaceuticals почала виробляти тисячі доз INO-4800 для початку тестувань. Компанія зробила це завдяки підтримці фонду від Білла та Мелінди Гейтс, котрий профінансував дослідження. Якщо дослідження покаже позитивний результат, то вже до кінця року буде вироблено понад півмільйона доз вакцини.

Раніше ми вже писали? Нідерландські вчені, можливо, знайшли антитіла проти коронавірусу (але це не точно), як нідерландські вчені, можливо, знайшли антитіла проти коронавірусу (але це не точно).

Що таке COVID-19

COVID-19 або просто коронавірус — респіраторний вірус, що може спричинити хворобу різної тяжкості: від звичайної застуди до тяжкої респіраторної хвороби.

Наразі немає рекомендованих лікарських засобів для лікування та профілактики інфекції, пацієнтам надається лише симптоматичне лікування.

Як передається захворювання

Відомо, що вірус COVID-19 передається краплинним та контактним шляхами.

  • Хвороба не циркулює у повітрі — він може передатись лише безпосередньо через рідину або на близькій відстані до хворого.
  • Вірус не живе довго на поверхнях — він може знаходитись там лише від трьох годин до кількох днів. Але якщо дезінфікувати поверхню, то від вірусу нічого не залишиться.
  • Хвороба не передається через фрукти — це не придатне місце для середовища вірусу, для профілактики достатньо лише промити фрукти під стічною водою.
  • Не можна заразитись від посилки з країни епіцентру хвороби.

Також ви можете пройти наш тест?‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?, чи добре ви знаєте коронавірус?

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...