Реклама

🤔 Дослідження: 25 тисяч гривень потрібно українцям для комфортного життя

25 тисяч гривень — такий рівень зарплатні міське населення України вважає достатнім для комфортного життя — дослідження Gradus
Čytaty latynkoju
🤔 Дослідження: 25 тисяч гривень потрібно українцям для комфортного життя
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤔 Дослідження: 25 тисяч гривень потрібно українцям для комфортного життя
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
25 тисяч гривень — такий рівень зарплатні міське населення України вважає достатнім для комфортного життя — дослідження Gradus

25 тисяч гривень — такий рівень зарплатні міське населення України вважає достатнім для комфортного життя. Це дані опитування дослідницької компанії Gradus Research.

Причому найбільші матеріальні претензії — у людей середнього віку (35-54 роки): 30 тисяч гривень, а найменші — у наймолодших (18-24) та найстарших (55-60) респондентів, їх влаштує щомісячний дохід у 20 тисяч.

Очікувано, що найбільше грошей потрібно для комфортного життя у Києві — мешканці столиці визначили щомісячну планку 35000 грн.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Нагадаємо, що середня зарплатня в Україні у 2021 році становила 14 000 гривень згідно з даними Державної служби статистики. Протягом року цей показник зростав з 12,3 тис. у січні до 17,5 тис. у грудні. Якщо говорити про галузі, то бажаний рівень оплати праці досягнуто в автотранспорті, в індустрії інформації та телекомунікацій, а також у фінансовому і страховому секторі.

91,7% респондентів вважає, що зростуть ціни на продукти, і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь «сильно зростуть». Найбільш песимістично налаштовані мешканці північних регіонів, жоден респондент з цієї території не вибрав варіант, що ціни можуть знизитися.

Звиклі до інфляції цін та девальвації національної валюти українці традиційно не хочуть зберігати заощадження у гривні: це вибір лише 6,9% у порівнянні з 41,8% для долара. Але при цьому наймолодші наші респонденти вірять у гривню: у віковій групі 18-24 вдвічі більше людей (15,9%) порівняно з рештою, готові заощаджувати «на старість» у цій валюті. У них немає історичної пам'яті обвалів, коли «долар по 4» перетворювався на «долар по 8», а потім на «долар по 30», і це за наявності валютних кредитів

Євгенія Близнюк, директорка компанії Gradus Research

Нагадаємо, що за підсумками минулого року ціни зросли на 10%, це також оцінка Державної служби статистики. З базових продуктів харчування найсильніше  подорожчали яйця, цукор та соняшникова олія.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети у мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст розміром понад 50 000 мешканців 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 19 січня 2022 року, розмір вибірки: 1000 респондентів.

Без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Дані підготовлено за результатами державного статистичного спостереження «Обстеження підприємств із питань статистики праці», яким охоплені юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...