Реклама

🌙 Ілон Маск пропонує колонізувати Місяць перед Марсом

Однак умови життя поза Землею будуть ненайкращі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌙 Ілон Маск пропонує колонізувати Місяць перед Марсом
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌙 Ілон Маск пропонує колонізувати Місяць перед Марсом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак умови життя поза Землею будуть ненайкращі.

Колонізація Місяця

Як передає CNBC засновник SpaceX Ілон Маск пропонує створити колонію на Марсі, аби людство могло мешкати одразу на декількох планетах. Однак аби досягти цієї мети необхідно заселити й супутник Землі — Місяць.

За словами Маска півстоліття з того часу, як люди вперше побували на Місяці — це занадто великий термін.

... Нам потрібно повернутися туди і побудувати постійну базу – повторюся, велику житлову перманентну базу на Місяці. А потім побудувати місто на Марсі, щоб стати космічною цивілізацією, міжпланетним видом

Ілон Маск

Мільярдер пропонує допомогу у колонізації інших планет. Він обіцяє NASA допомогти висадити астронавтів на Місяці у 2024 році. Для цього він планує побудувати багато ракет, які матимуть усі необхідні матеріали. Щоправда, він також визнав, що більша частина з ракет може розбитись, а перші колонізатори Марсу житимуть не у найкращих умовах.

Ви можете померти. Буде незручно, можливо, у вас не буде хорошої їжі тощо

Ілон Маск

За його словами на Червону планету спочатку відправлятимуть лише добровольців, готових до жорстких умов. Однак Ілон Маск й досі вважає, що це буде чудовою пригодою, необхідною для розвитку людства.

Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Раніше у NASA пропонували відправити на Марс зграю робопсів.

NASA та Boston Dynamics

Наразі для вивчення Червоної планети використовують різноманітні марсоходи, що пересуваються за допомогою шасі. Це дозволяє зберігати стійкість, не потребує багато енергії та є легким для керування. Однак, це унеможливлює дослідження печер, скель та схилів — такі поверхні дуже важко подолати марсоходам.

Аби дізнатись більше про Марс, на конференції AGU Fall Meeting представили Mars Dogs — модифіковану версію роботів Boston Dynamics для дослідження планети. Нова версія робособак отримала назву Au-Spot.

NASA та Boston Dynamics

Очікується, що роботи дозволять дослідити усі важкодоступні локації, які до цього залишались невідомими.

Au-Spot матимуть покращену систему навігації — вони зможуть аналізувати перешкоди на своєму шляху та навіть обрати найоптимальніші дороги. Крім того, робособаки зможуть складати віртуальні мапи печер та підземних тунелів — це дозволить дізнатись більше про інфраструктуру Марсу та відтворити ландшафт планети.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...