Реклама

🤩 Кухар Євген Клопотенко потрапив до рейтингу 50 Next — перший українець

Кухар посів 34 місце.
Čytaty latynkoju
🤩 Кухар Євген Клопотенко потрапив до рейтингу 50 Next — перший українець
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤩 Кухар Євген Клопотенко потрапив до рейтингу 50 Next — перший українець
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кухар посів 34 місце.

Клопотенко у 50 Next

50 Next — це рейтинг професіоналів, які змінюють світову гастрономію. Шеф-кухар Євген Клоптенко став єдиним українцем, якого організатори включили до списку рейтингу.

До цього переліку можуть потрапити найкращі представники гастрокультури до 35-років. Журі рейтингу 50 Next відмітило роботу Євгена з покращення гастрономічної культури в Україні та популяризації української кухні у світі.

За словами Євгена Клопотенка, включення українського шеф-кухаря до списку 50 Next означає, що Україна з’явилася на гастрономічній мапі світу.

Той факт, що представники ренкінгу 50 Next звернули увагу на Україну та обрали мене до списку — величезна перемога для України, бо це вперше наша країна відзначена у світових ресторанних рейтингах такого рівня. Це відкриває величезне вікно можливостей, в Україні багато талановитих шефів, які заслуговують на світове визнання

Євген Клоптенко, шеф-кухар
Клопотенко у 50 Next

Щоправда, автори рейтингу напевно ще не чули про #KyivnotKiev

Детальніше про рейтинг

Журі обирало 50 найкращих з поміж більш ніж 700 претендентів. До списку 50 Next увійшли молоді люди до 35 років зі всього світу, які впливають на розвиток гастрономії — не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, вчені та митці, у фокусі яких їжа у всіх її проявах.

Усі лауреати 50 Next були розділені за сімома категоріями: «Виробники, що змінюють правила гри» (Gamechanging Producers); «Технологічні руйнівники» (Tech Disruptors); «Освітяни, що розширюють можливості» (Empowering Educators); «Підприємницький креатив» (Entrepreneurial Creatives); «Наукові новатори» (Science Innovators); «Лідери гостинності» (Hospitality Pioneers) та «Активісти новатори» (Trailblazing Activists).

Читайте також: 🤤 В Українських школах введуть меню для дітей за рецептом Євгена Клопотенка

А чим ще займається Клопотенко? 

А багато чим. Наприклад, нещодавно за його ініціативи борщ внесли? Борщ потрапить до переліку нематеріальної культурної спадщини України — далі ЮНЕСКО до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Це перший в Україні випадок, коли елемент, який потрапив до переліку є загальноукраїнським, а не регіональним. Євген Клопотенко повідомив, що надати культурний статус борщу вирішили під час зйомок документального фільму про борщ — «Борщ. Секретний інгредієнт».

Я зібрав однодумців: фольклористів, істориків, аналітиків, людей, які мають відношення до культурної спадщини. Ми об’єдналися в громадську організацією і пройшли нелегкий процедурний шлях. І сьогодні борщ вже в цьому списку.

Євген Клопотенко, Кулінар

Під час зйомок знайшли неймовірну кількість рецептів борщу з різних куточків України. Один з найнезвичніших рецептів знайшли у Щацьку на Волині. Там готують борщ з крові щойно заколеного кабана. Прем’єра фільму «Борщ. Секретний інгредієнт» запланована на 14 жовтня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...