Реклама

🌍 WWF: за 50 років чисельність тварин зменшилася на 68%

Це майже на дві третини менше ніж минулого сторіччя.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌍 WWF: за 50 років чисельність тварин зменшилася на 68%
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌍 WWF: за 50 років чисельність тварин зменшилася на 68%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це майже на дві третини менше ніж минулого сторіччя.

Дослідження WWF

Згідно з дослідженням Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), з 1970 року чисельність популяцій хребетних на Землі скоротилася на 68%.

Як зазначають в організації, це обумовлено економічними зростанням, що в свою чергу спричинює знищення місця проживання живих організмів та змінює клімат, також через це зникають ліси й забруднюються води Світового океану.

У фонді закликають зберегти біорізноманіття, оскільки це є важливою інвестицією в здоров’я, добробут і безпеку людства.

Крива невблаганно йде вниз — настає момент, коли ми повинні розгорнути цю тенденцію назад.

Прес-служба WWF

Експерти називають проблемами скорочення біорізноманіття зміни в землекористуванні та марнотратне використання природних ресурсів. Також очікується, що протягом декількох років ще з’явиться проблема зміни клімату — наразі ми лише споглядаємо поверхневі зміни, а далі вони можуть стати значно суттєвішими.

Читайте також: 🌳 Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця

Зміна клімату вже стала причиною зникнення декількох видів ссавців, інші види поки тільки починають відчувати на собі наслідки цих змін.

За даними WWF, на сьогодні лише 25% залишились без серйозного впливу людей, однак з кожним роком цей відсоток стає меншим.

Також ми вже раніше писали? Вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води, як вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...