Реклама

🚰 Вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води

Така технологія повністю відповідає всім стандартам ВООЗ.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚰 Вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🚰 Вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Така технологія повністю відповідає всім стандартам ВООЗ.

Питна вода з морської

Австралійські науковці розробили спеціальний матеріал, що може розв’язати глобальну проблему нестачі води. Винахід допоможе понад 785 000 000 людям в усьому світі, які, за даними ВООЗ, не мають доступу до чистої питної води.

За основу матеріалу взяли особливі полімери, що мають структуру мікроопори й розмір яких складає декілька нанометрів — цей матеріал може поглинати певні речовини. Під час контакту з цими полімерами, іони солі виходять з води та залишаються в порах матеріалу. На сонці процес перетворення може тривати значно швидше — вже за чотири хвилини можна отримати перероблену воду, а полімер буде знову придатним для використання.

Розробники матеріалу зазначають, що це один з найефективніших та екологічніших способів опріснення води. Для використання цього методу не потрібні додаткові матеріали, на відміну від осмосу — фільтрації рідини через мембрану та спеціального хімічного розчину.

Читайте також: 💸 Green Deal: Інноваційна рада Європи виділила €307 млн на екологічні стартапи

За допомогою одного кілограма полімеру за день можна отримати до 140 літрів питної води на день. Окрім того, така технологія може працювати на базі будь-яких систем фільтрації та водопровідних системах.

Проте, наразі ще точно невідомо, як саме та коли можна очікувати на масове використання цієї технології. Вчені сподіваються, що за допомогою цього матеріалу можна буде розв’язати проблему кліматичної кризи та все більше людей отримають доступ до питної води.

Також ми вже раніше писали??‍? Вчені почали друкувати корали на 3D-принтері аби врятувати коралові рифи, як вчені почали друкувати корали на 3D-принтері аби врятувати коралові рифи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...