Реклама

🦶 Колишній бос PlayStation вважає ексклюзивність «Ахіллесовою п'ятою» ігрової індустрії

Čytaty latynkoju
🦶 Колишній бос PlayStation вважає ексклюзивність «Ахіллесовою п'ятою» ігрової індустрії
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🦶 Колишній бос PlayStation вважає ексклюзивність «Ахіллесовою п'ятою» ігрової індустрії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Колишній бос PlayStation Шон Лейден нещодавно дав інтерв’ю для VentureBeat, у якому поділився своїми думками стосовно сучасного стану «ексклюзивності» в ігровій індустрії, яку вважає «Ахіллесовою п’ятою» та водночас з’явився на подкасті What’s Up PlayStation, де відзначив, що це явище все одно є важливим.

Лейден стояв на чолі PlayStation впродовж 2014-2019 років та під час подкасту розповів, що ексклюзивність завжди буде важливою, адже вона підкреслює особливості певної платформи:

Ексклюзивність завжди буде важливою, вона допомагає сфокусуватися і підкреслити особливості вашої платформи. Що ви можете зробити тут технічно, чого не можете зробити деінде.

Однак він також додає, що «в міру того, як ваша платформа зарекомендує себе на ринку і ринок зрозуміє, де ви знаходитесь в цьому пантеоні ігрових можливостей, я думаю, що потреба в ексклюзивності стає трохи меншою».

Відповідно тут будуть підходити уже його слова з інтерв’ю для VentureBeat, де він відзначив, що в певний момент погоня за ексклюзивністю може зіграти злий жарт:

Коли ваші витрати на гру перевищують $200 млн, ексклюзивність стає вашою Ахіллесовою п'ятою. Вона зменшує ваш адресний ринок. Особливо, коли ви перебуваєте у світі сервісних ігор або free-to-play. Інша платформа це просто ще один спосіб відкрити воронку і залучити більше людей. (…) Helldivers 2 продемонструвала це для PlayStation, одночасно вийшовши на ПК. Знову ж таки, ви робите цю воронку ширшою. Ви залучаєте більше людей.

Таким чином Лейден вважає, що послаблення підходу до ексклюзивності при високих бюджетах на розробку ігор може покращити доходи компаній залучаючи інші платформи та більшу кількість гравців.

Дійсно Helldivers 2 може слугувати гарним прикладом того, як послаблення ексклюзивності може приносити позитивні показники. Нагадаємо, що гра вийшла одночасно на ПК та PlayStation 5 та одразу почала встановлювати рекорди, як найуспішніший реліз PlayStation на ПК.

Додамо, що з нашим оглядом Helldivers 2 можете ознайомитися за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...