Реклама

⚖️ Джордж Мартін та ще 16 письменників подали в суд на ChatGPT

Čytaty latynkoju
⚖️ Джордж Мартін та ще 16 письменників подали в суд на ChatGPT
  1. Головна
  2. Новини
  3. ⚖️ Джордж Мартін та ще 16 письменників подали в суд на ChatGPT
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Джордж Мартін («Пісня льоду та полум’я»), Джон Грішем («Фірма»), Майкл Коннелі («Пустельна зоря») та 14 інших американських письменникыв подали в суд на розробника ChatGPT компанію OpenAI.

Вони звинувачують фірму в незаконному використанні їхніх творів для навчання ШІ-бота. Також письменники підозрюють, що розробники піратили цифрові версії творів.

У більшості письменників однакові скарги: ChatGPT може переказати зміст їх книг та доволі точно описати окремі сцени. З цього вони роблять висновок, що ШІ-бота навчали на їхніх творах без дозволу. Таким чином OpenAI порушила авторські права.

У Джорджа Мартіна позов цікавіший. Розробник Ліам Свейн за допомогою ChatGPT згенерував продовження «Пісні льоду та полум’я» — книги «Вітри зими» та «Мрії весни» — і виклав їх у вільному доступі на GitHub. Після позову він видалив твори.

Крім того, користувачі ChatGPT генерували альтернативні сиквели та приквели до книг Мартіна з використанням його персонажів.

Нагадаємо, в травні в США розпочався страйк сценаристів кіно, серіалів та розважальних шоу. Одною з причин страйку стало використання штучного інтелекту і знецінення роботи авторів.

В липні до сценаристів приєднались актори. Голлівуд закрився — студії поставили на паузу зйомку нових фільмів та серіалів та перенесли вихід тих, що вже готові: «Дивні дива», «Ейфорія», «Дедпул 3» та інших.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...