Реклама

🤔 Зйомки яких серіалів та фільмів призупинено у зв’язку зі страйком акторів та сценаристів

Čytaty latynkoju
🤔 Зйомки яких серіалів та фільмів призупинено у зв’язку зі страйком акторів та сценаристів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 Зйомки яких серіалів та фільмів призупинено у зв’язку зі страйком акторів та сценаристів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вперше за довгі 63 роки Голлівуд «закрився». Це означає, що одночасно на страйк вийшли сценаристи та актори. В останнє таке було у далекому 1960 році.

Якщо сценаристи у США розпочали свій страйк ще у травні, то Гільдія кіноакторів оголосила про нього минулого тижня. Приводом до цього слугував провал переговорів про укладення контракту між SAG-AFTRA (профспілкою, яка представляє голлівудських акторів, власне це Гільдія кіноакторів) та Альянсом продюсерів кіно і телебачення (AMPTP) — організацією, яка представляє найбільші студії (Amazon, Netflix, Disney, Apple, Paramount та ін). Після цих невдалих перемовин з 14 липня голлівудські актори оголосили страйк.

Суть проблем між Гільдією та голлівудськими студіями полягає в обговоренні залишкових платежів, підвищенні заробітної плати та запевненнях щодо можливого використання штучного інтелекту та згенерованих образів акторів.

У своїй заяві акторка та президентка Гільдії Кіноакторів Френ Дрешер заявила, що вона була «шокована» тим, як керівники студій ставляться до акторів. Також вона додала, що актори не можуть продовжувати бути «маргіналізованими, зневаженими та збезчещеними» бізнес-моделлю, яка змінилася через стримінги.

Відповідно перші заходи було вжито уже 15 липня, коли прем’єра фільму «Маєток з привидами» пройшла без зірок через страйки.

Через те, що акторський страйк відбувається одночасно зі страйком сценаристів, індустрія вже підтвердила зупинку виробництва численних фільмів та серіалів.

Тому нижче ми зробили для вас підбірку з головних шоу, які відкладаються.

Серіали

The Last of Us, 2 сезон

До початку страйку планувалося, що зйомки продовження розпочнуться на початку 2024 року, але тепер 2 сезон вийде не раніше 2025 року.

«Дивні дива», 5 сезон

Зйомки п’ятого сезону раніше були призупинені через страйк сценаристів. Знімальний процес мав розпочатися уже цього літа. Однак тепер якщо додати сюди страйк акторів, то шанувальникам серіалу доведеться ще довше зачекати на завершення історії підлітків з Гокінза. Тому важко сказати коли взагалі варто очікувати на вихід п’ятого сезону. Імовірно кінець 2024, або ж уже 2025 рік.

«Емілі в Парижі», 4 сезон

Після успішних трьох сезонів серіал було продовжено на ще один. Виробництво мало розпочатися наприкінці літа, однак через страйк сценаристів його було перенесено на осінь. Тепер же знімальний процес навряд розпочнеться раніше 2024 року.

«Ейфорія», 3 сезон

Спочатку очікувалося, що продовження серіалу має з’явитися приблизно у 2025 році. Тепер же у зв’язку зі страйком сценаристів та акторів повідомляється, що прем’єру варто очікувати уже в 2026 році.

Фільми

«Дедпул 3»

Лише нещодавно розпочалися активні зйомки третьої частини і мережа переповнювалася фото зі знімального майданчика.

Однак «Дедпул 3» з Раяном Рейнольдсом і Г’ю Джекманом у головних ролях одразу ж зупинили через страйк акторів. Спочатку планувалося, що фільм вийде в прокат 3 травні 2024 року. Проте тепер дуже ймовірно, що дату релізу буде перенесено на пізніший термін.

«Бітлджюс 2»

Фільм від Тіма Бертона також поставлено на паузу. Зйомки стрічки розпочалися у травні та звісно, що не встигли завершитися до початку страйку. Попередньо планувалося, що фільм вийде 6 вересня 2024 року. Однак тепер навряд ми зможемо її переглянути у цей день через зупинку.

«Гладіатор 2»

Ще одне довгоочікуване продовження зйомки якого лише розпочалися, але зараз теж поставлено на паузу. Реліз стрічки був запланований на листопад 2024 року і тепер невідомо, чи зможемо ми її тоді побачити.

***

Інші проєкти виробництво яких теж призупинено:

  • «Людина-павук 4» з Томом Голландом
  • «Андор»
  • «Веном 3»
  • «Мортал Комбат 2»
  • «Місія неможлива 8»
  • Кіноадаптація «Ліло та Стіч»
  • Кіноадаптація Minecraft з Джейсоном Момоа
  • «Кобра Кай», 6 сезон
  • «Пісочний чоловік», 2 сезон
  • Неназваний фільм про Формулу-1 з Бредом Піттом

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...