Реклама

📉 Дослідження Poster: прибутки 54% закладів зменшились у порівнянні з минулим липнем

Половина закладів в країні має спад прибутків на 30% і більше.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📉 Дослідження Poster: прибутки 54% закладів зменшились у порівнянні з минулим липнем
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📉 Дослідження Poster: прибутки 54% закладів зменшились у порівнянні з минулим липнем
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Половина закладів в країні має спад прибутків на 30% і більше.

Дослідження Poster

У Poster проаналізували неперсоналізовані операційні показники близько 550 закладів громадського харчування з областей України, в яких вже дозволена робота кафе і ресторанів в повноцінному форматі.

Більшість респондентів — заклади демократичних иа середніх цінових сегментів.

Щоб оцінити наскільки великий вплив карантину на динаміку прибутку рік до року, в Poster також проаналізували обсяг продажів в цих закладів у 2018-2019 роках.

 

Нам хотілося оцінити вплив пандемії на найбільш успішні і стабільні заклади, які відкрилися задовго до карантину і встигли налагодити всі внутрішні процеси до кризи.

Родіон Ерошек, Співзасновник і CEO компанії по автоматизації закладів Poster

Виявилось, лише 17% закладів в липні 2019 року в порівнянні з липнем 2018 року, зафіксували спад прибутку, тільки 6% з них просіли на 30% і більше. У 2020 році в порівнянні з 2019 роком ці показники — 54% і 28% відповідно.

В середньому прибуток закладів громадського харчування в липні 2019 року в порівнянні з липнем 2018 року зріс на 46%, проти зростання на 3% з 2019 року по 2020 рік. Тобто зростання прибутку у досліджуваних закладах сповільнилося більш ніж в 15 разів.

Читайте також: 😲 Vodafone створила рейтинг областей України з використанням месенджерів та соціальних мереж

За словами Дмитра Бологова, CEO ресторану азіатської кухні «Мяо», їх ресторан зумів практично зберегти виторг на докарантинному рівні завдяки самовивозу і роботи з сервісами доставки.

Попри зниження прибутку, після відновлення повноцінної роботи 81% закладів громадського харчування змогли зберегти або підвищити свій середній чек в порівнянні з торішнім липнем.

За словами Вікторії Рейніковой, ресторанної консультантки й засновниці агентства BUREAU BUSINESS IDEAS, відсутність різкого спаду середнього чека в цьому році може бути пов’язана зі змінами поведінки гостей. Люди стали ходити в кафе і ресторани рідше.

Найважчим місяцем для рестораторів став квітень: прибуток українських закладів громадського харчування в той місяць склав лише чверть від доходу за лютий, коли відкритими залишалися тільки 32% закладів.

Також ми вже раніше писали??‍♀️ #She’sNext: запустили освітню онлайн-платформу для жінок, як запустили освітню онлайн-платформу для жінок #She’sNext.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...