Реклама

📲 Facebook втрачає молодих, Instagram нарощує м’язи — як українці користуються соцмережами

Аналітична компанія PlusOne провела дослідження українських соцмереж. Розповідаємо, що змінилося за рік у вподобаннях українців.
Čytaty latynkoju
📲 Facebook втрачає молодих, Instagram нарощує м’язи — як українці користуються соцмережами
  1. Головна
  2. Новини
  3. 📲 Facebook втрачає молодих, Instagram нарощує м’язи — як українці користуються соцмережами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Аналітична компанія PlusOne провела дослідження українських соцмереж. Розповідаємо, що змінилося за рік у вподобаннях українців.

Дослідження PlusOne

Рік тому ми вже публікувалиFacebook продовжує шалено зростати в Україні результати дослідження українських соцмереж. Тоді ми зазначали, що Facebook зростав в Україні шаленими темпами, ставши головною соцмережею в країні. З того часу багато чого змінилося.

Кількість користувачів Facebook та Instagram

Минулого разу ми повідомляли, що Facebook користується 13 мільйонів користувачів. Цього року, за даними агентства, користувацька база приросла на цілий мільйон акаунтів, і навіть масова деактивація фейків не спинила зростання.

Отже, маємо таку картину — 14 мільйонів користувачів Facebook (8,7 з яких використовує Messenger), а ще — 11,5 мільйона інстаграмерів. За даними Інтернет-асоціації України, всього в нашій країні 22,96 мільйонів користувачів інтернету.

 

Жінки правлять світом

У цьогорічному дослідженні велику увагу приділили гендерному розподілу аудиторії. Так, спеціалісти компанії виявили, що як у Facebook, так і в Instagram домінують жінки. Ба більше, Україна знаходиться у ТОП-10 країн за гендерним розподілом на користь жінок.

Як у Facebook, так і в Instagram жінок — 60%.

Вони переважають в усіх вікових категоріях.

Відвідуваність соцмереж

Зростання кількості користувачів — то одне, а от як соцмережами користуються — зовсім інше питання. І тут є відчутні зміни порівняно з минулим роком.

Facebook дещо втратив позиції, на що є дві причини: по-перше, все більше людей користуються застосунками, а по-друге, соцмережа втрачає молоду аудиторію, про що ми поговоримо пізніше.

Заблоковані соцмережі продовжують втрачати позиції. Якщо на момент дослідження у січні 2019 року до ВК заходило хоча б раз на місяць понад 35% користувачів, то тепер — лише 22%, що дало можливість Інстаграму обігнати заблоковану соцмережу.

Навіть «Одноклассники», якими користується, здебільшого, консервативна аудиторія, також знизили свою відвідуваність в Україні.

Зростає і активність українців у Facebook — зокрема, це цікаво для рекламодавців, оскільки кількість кліків на рекламні оголошення виросла майже вдвічі за рік.

Facebook — для дорослих

Цей графік скаже все сам за себе.

В Україні побільшало айфонів

Звісно, якщо вірити статистиці Instagram. Пристроїв на iOS стало на 200 тисяч більше, виросла і їхня частка серед користувачів, хоча всього-лише на 1%.

Інші дані

Купу інших цікавих графіків можна подивитися у повній версії дослідження на сайті PlusOne.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...